Prin Cipru

Cipru, țară insulară și membră a Uniunii Europene. Ciprul este împărțit în 2 regiuni. Ciprul de Nord este formațiunea statală rezultată în anul 1974 în urma invadării părții de nord a Ciprului de către armata turcă. Republica Turcă a Ciprului de Nord este recunoscută pe plan internațional doar de Turcia. Ciprul de Sud este parte a statului independent. Limbile oficiale sunt greaca și turca. Capitala Ciprului se numeste Nicosia și este situata pe raul Pedieos.

Din punct de vedere turistic, Ciprul este foarte dezvoltat dar un loc interesant și necunoscut pentru mine până în prezent este Larnaca. Fiind cea mai veche așezare a Ciprului cu o istorie de peste 6000 ani, a reușit să își conserve valorile istorice dar și să accelereze procesul de industrializare și modernizare a centrului urban, devenind un resort cât se poate de competitiv printre cele mai populare de la malul mării.

sejur-cipru-din-iasi

Sursa foto: http://www.galaxytravel.ro

Cea mai rapidă cale de a ajunge la destinația noastră este cu avionul, Cipru fiind țară insulara. Dacă achiziționezi biletul de la Tarom pretul porneste de la 233 euro , în perioada aceasta (Ianuarie 2017), dus-intors, cu bagajul de cala inclus, cu greutatea de maxim 30 kg si check-in gratuit.

Oferta de cazare este mare, de la hotel de 2* la hotel de 5*.

  • La Hotel de 2* (Hotel Larco) prețul pornește de la 122 lei făra mic dejun și 140 lei cu mic dejun;
  • La Hotel de 3* (Hotel Sveltos) prețul pornește de la 185 lei/noapte cu mic dejun inclus;
  • La Hotel de 4* (Hotel Atrium Zenon) prețul pornește de la 223 lei/noapte cu mic dejun inclus;
  • La Hotel de 5* (Golden Bay Beach Hotel) prețul pornește de la 402 lei/noapte cu mic dejun inclus;

 

3 plaje foarte frumoase pe care ați putea să mergeți sunt:

  • Finikoudes – Este una dintre cele mai faimoase plaje cu Steag albastru din Cipru. „Finikoudes” înseamna „palmieri mici” – denumirea a fost dată în anul 1922, când au fost plantați palmierii care, evident, au crescut și sunt foarte înalți în prezent. Plaja are nisip fin gri și aproximativ 500 m lungime. Vestiare, șezlonguri și umbreluțe, salvamari, volei și fotbal, cafenele și baruri, croaziere, scuba diving – toate acestea te așteaptă aici pentru a-ți face vacanța cât mai reușită. După plajă, o plimbare pe faleza cu palmieri, de la port și până la fort, cu plaja Finikoudes de o parte și cu numeroasele terase și hoteluri de cealaltă parte, este rețeta perfectă pentru o seară relaxantă în Larnaca. Pentru cei mici există în apropiere parcul de distracții Lucky Star Park, cu diverse jocuri și carusele.
  • McKenzie –  Populara plajă premiată cu Steagul Albastru este situată în apropierea Aeroportului International Larnaca și este ideală pentru familiile cu copii mici. Este o plajă lungă (aprox. 1 km), cu nisip fin gri. Marea este de obicei calmă, apa este limpede, iar faleza ideală pentru plimbările de seară. De-a lungul promenadei există numeroase baruri și restaurante, unde poți savura o băutură rece pe coasta mediteraneană. Dacă ești o fire activă, închiriază șezlonguri și umbrele sau practică sporturi de apă (windsurfing, paraglading, jet ski, scufundari).
  • Yanathes – Este o plajă de nisip cu Steag Albastru, situată în Voroklini (Oroklini). Ascunsă de masele de turiști, zona este ideală pentru relaxare, dar și pentru practicarea sporturilor nautice. Curățenia impecabilă, apele cristaline și frumusețea ușor sălbatică sunt principalele atracții ale plajei. Există mai multe servicii și facilități pe plajă, inclusiv toalete, vestiare, șezlonguri și umbrele, salvamari cu echipamente moderne de prim ajutor. Dacă doriți să efectuați și un mic pelerinaj, Biserica Sfântului Lazarus este un loc ideal pentru dv. Biserica Sfântul Lazăr din Larnaca a fost construită în secolul al IX-lea pentru a adăposti mormântul lui Lazar – omul pe care Hristos l-a înviat din morți în orașul Betania. Reconstruită în secolul al XVII-lea, biserica din Larnaca este unul dintre cele mai importante și impresionante locuri ale orașului.                                           

saint_lazarus

Sursa foto: http://www.doxologia.ro/

O parte a frumuseții naturale din Larnaca o veți găsi lângă Lacul Sărat. În perioada ianuarie-februarie veți vedea o „explozie” roz. 10 000 de flamingo roz vin în aceasta perioada pentru un popas.

13728498661_big

Sursa foto: http://itakatravel.ru/

Multe are Larnaca de oferit pentru turiști, dar le vom descoperi când vom ajunge acolo. Pentru cei care au fost acolo știu ce să recomande pentru cei care doresc să meargă dar nu au avut ocazia.

Drum bun!

Anunțuri

14 gânduri despre “Prin Cipru

  1. Cipru este o destinatie in care imi propusesem sa ajung in acest an. Intamplarea face ca am fost rugati sa nasim si pentru ca asta implica multe cheltuieli voi amana aceasta destinatie pentru la anu. am citit cu drag acest articol si il voi reciti cand ma voi hotara sa-l vizitez

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s