Ce îi trebuie unui călător pe cărarea lui?

IMG_20160315_102125Vrei să mergi într-o excursie de o zi, o călătorie mai lungă și te gândești ce să îți pui în bagajul tău. O haină mai groasă, niște șosete și întâmplarea mai face să ai loc și pentru o pisică. După ce termini de făcut bagajul ieși pe ușă și pornești în noua ta aventură. Mergi cu trenul, cu mașina, avion sau pe jos. Până la destinație mai e aventura cu drumul. Nu ști cu cine te vei întâlni și ce vei vedea pe parcursul drumului. Pentru a împărtăși celorlalți ceea ce vei vedea în aventura ta trebuie să ai un aparat foto cu tine. Poate sa fie un DSLR, compact, mirrorless sau chiar și cel de la telefon e bun, important este ca lentila aparatului să imortalizeze cât mai bine peisajele. Dacă poți să filmezi, cu atât mai bine. 

De aici ne putem da seama că această călătorie are 2 aventuri: cea a drumului și cea a aventurii de la destinație. 

Nu trebuie sa mergi într-o excursie scumpă pentru a te simți bine (nu că nu ți-ar plăcea), poți să te simți bine și undeva mai aproape de casă. Important este să ai un aparat foto cu tine. Și o ieșire cu prietenii în centru vechi poate să fie ceva frumos.

O excursie, o plimbare, un sejur, sau chiar un drum de acasă până în orașul unde face facultatea poate să fie o călătorie doar dacă îți dorești tu acest lucru. 

 Un bun călător nu are planuri fixe și nu este interesat să ajungă undeva – Lao Tzu.

Scopul călătoriei este să te bucuri de plăcerile pe care ți le oferă nu neapărat că este cea mai vizitată zonă din lume. Poți să mergi într-un loc în care toată lumea îți spune că este super, că îți va plăcea, iar când ajungi la destinație să nu îți placă.

Sunt multe locuri cu potențial turistic, care nu sunt așa populare dar care  te fac să te simți foarte bine în locul respectiv.

Viața e o călătorie, așa că fă-o cât mai frumoasă!


8 gânduri despre “Ce îi trebuie unui călător pe cărarea lui?

  1. Atunci cand am foarte mari asteptari de la o anumta locatie se intampla sa fiu dezamagita dar daca plec cu gandul ca locatia in care urmeaza nu este cine stie ce am sanse mari sa fiu impresionata.

    Apreciază

Lasă un comentariu