Rough Guides

roughguideslogoLa fel ca Lonely Planet și Rough Guides publică ghiduri de călătorie. Cum a apărut Rough Guides? Ca mai toate lucrurile din această lume, dintr-o nevoie. A cui nevoie? A lui Mark Ellingham. În anul 1981, proaspăt absolvent al Universității Bristol, Mark călătorește în Grecia. Acesta descoperă că nu găsește un ghid de călătorie de care avea nevoie. În Grecia îl întâlnește pe profesorul de literatură engleză Martin Dunford care preda în acea perioadă.

După reîntoarcerea acestora în Marea Britanie, cei doi împreună cu un grup de scriitori hotărăsc să creeze propria lor serie de ghiduri de călătorie, ghiduri care combină abordarea jurnalistică cu cea practică.

În 1982 este publicat primul ghid de călătorii Rough Guides – Grecia. Acesta a avut un succes fulminant, încât a dat naștere unor duzini de destinații.

În anul 1994 au fost publicate primele ghiduri non-turistice al Rough Guides – ”The Rough Guide to World Music ”și ”The Rough Guide to Classical Music” iar un an mai târziu ”The Rough Guide to the Internet”. Succesul celor 3 a încurajat extinderea activității celor de la Rough Guides, publicând și ghiduri despre cultură, sănătate și digital trends.

Astăzi Rough Guides are un succes peste tot în lume și dispune de o vastă ofertă de ghiduri și cărți culturale pentru toată lumea.

Dacă veți vizita site-ul http://www.roughguides.com/, se poate observa faptul că site-ul are o secțiuni pentru rent a car, rezervări pentru cazare, zboruri, tot ce înseamnă travel. De pe site poți achiziționa ghiduri în format tipărit sau electronic.

Dacă te interesează să afli mai multe despre Rough Guides accesează site-ul http://www.roughguides.com/ și află tot ceea ce te interesează.

La fel ca Lonely Planet și Rough Guides are topuri ale orașelor, țărilor, regiunilor.Conform celor de la Rough Guides în top 10 țări de vizitat în 2016, România se află pe locul 6.

Rough Guides Top 10 țări de vizitat în 2016:

  1. Nepal
  2. Colombia
  3. Cuba
  4. Iordania
  5. Albania
  6. Romania
  7. El Salvador
  8. Wales
  9. Kenia
  10. Sri Lanka

Rough Guides este activ pe toate rețelele de socializare: Facebook, Instagram, Twitter ș.a.

Nu rămâne altceva decât să dai un click și să intri în lumea Rough Guides.

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s