Cu o floare poți aduce zâmbetul pe buze

Era dimineață. Eu eram în drum spre lucru gândindu-mă la cât de greu va trece timpul… Vremea era mohorâtă deși este mijlocul lunii mai. Ajung la lucru, merg îmi las lucrurile în vestiar și mă îndrept către biroul meu. Când ajung, observ pe masă un aranjament frumos de trandafiri. Întreb de la cine este, dar nimeni nu știa. Admirându-l, văd că are un bilețel în care scria: ”Cele mai bune şi mai frumoase lucruri din lume nu pot fi văzute sau atinse. Ele trebuie simţite în inimă.”— Helen Keller. Bilețelul era nesemnat. Oricine l-a trimis îi mulțumesc mult, mi-a făcut ziua mai senină.

dragoste-pura-aranjament-floral-trandafiri-ecuador (1).jpg

Acea zi a trecut foarte repede și când am plecat de la lucru, parcă și vremea voia să mă înveselească. Norii s-au risipit iar soarele strălucește puternic.

A doua zi era un aranjament florar de crizanteme galbene. Și acesta avea un bilețel în care scria – „Când munceşti, joacă-te. Munca, dacă este doar o datorie, te ucide.”— Max Jacob.

primavara-eterna-aranjament-floral-in-cutie.jpg

Acest lucru a durat toată săptămâna. Mi-a făcut să îmi fie din nou drag să merg la lucru și să nu mai dau importanță lucrurilor care mi-ar putea face ziua nefericită. 

Dar un lucru nu îmi dădea pace. Cine mi-a dăruit florile? O fi vreo ea (colegă de lucru) sau vreun EL?

Uitându-mă mai atent la bilețele unde erau scrise citatele, văd că scria Florăria Olla. Intru pe internet să mă informez. Florăria Olla este o florărie online unde îți poți comanda buchete de flori, aranjamente florare pentru evenimente importante din viața ta. 

ollaart-logo-1448297431.jpg

Eram tentantă să încerc să aflu cine mi-a trimis florile, dar dacă bilețele nu erau semnate,am zis să nu îl scot din anonimat, așa că am renunțat.

A doua săptămână ajung la lucru, dar nu mai era nici o floare ci doar un pliculeț roșu. Curioasă de ce ar putea fi în el, îl deschid numai decât. Era un bilețel în care scria următoarele – ” Gesturile frumoase nu se fac doar la ocazii speciale unde lumea parcă se simte obligată să îți ofere cadou pentru că TREBUIE. Nu! Gesturile frumoase se fac atunci când persoana dragă nu se așteaptă. Sper că ți-au plăcut florile. Îți mulțumesc că nu ai încercat să afli cine sunt ci doar te-ai bucurat de surpriză. Dacă vrei să ne întâlnim, eu te aștept în Parcul Herestrău, pe banca unde îți place să mergi în weekend să citești, cu un trandafir alb. Te aștept!”

Uau! Mintea mea tot încerca să se gândească… cine este, cine este. Este o persoană care mă cunoaște foarte bine de știe exact ce fac în weekend. Îmi ziceam ”NU, nu te mai gândi, păstrează surpriza!”

Ziua trecea foarte greu. Nu se mai făcea odată ora de plecare, să merg în parc… Când în sfârșit se face ora de plecare fug repede către stația de autobuz. Autobuzul cu care trebuie să merg către parc era plin până la refuz și a trebuit să aștept următorul autobuz. Ce chin! 

Vine și autobuzul meu. Până la stația unde trebuia să cobor am prins toate semafoarele roșii. Mă gândeam să nu ajung prea târziu.  În sfârșit am ajuns la stația la care trebuia să cobor. Intru în parc și mă îndrept către locul întâlnirii. Ajung, dar văd un tânăr cu o domnișoară care stăteau pe bancă și vorbeau.

Tânărul avea în mână un buchet de lalele mov , iar domnișoara era foarte zâmbitoare, ca și cum s-ar bucura că buchetul respectiv este pentru ea. 

curcubeul-vestitor-buchet-de-lalele-frezii-si-lisianthus

Dezamăgită de faptul că am întârziat, mă retrag îndreptându-mă spre ieșire. Nu fac 2 pași că aud niște pași în urma mea. Când mă întorc, îl văd venind pe băiatul cu buchetul de lalele.

-Bună, mă bucur că ai ajuns, spune el bucuros.

-Bună…spun eu cu o jumătate de voce, îmi pari cunoscut dar nu știu sigur de unde.

-Asta pentru că suntem colegi de lucru, dar lucrăm pe departamente diferite. Ne mai întâlneam ocazional în pauza de masă.

-Aaa…așa este. Deja îmi era rușine. El mă știa, dar eu nu i-am acordat nici o atenție.

-Am văzut că în ultima perioadă erai cam posomorâtă și m-am gândit să îți înveselesc ziua. Și ce lucru aduce zâmbetul pe buze unei fete decât o floare. În fiecare zi când primeai florile, îți trecea orice urmă de tristețe și radiai de fericire toată ziua.

-Mulțumesc pentru flori, chiar mi-au făcut săptămâna frumoasă. Dar de ce ai făcut acest lucru pentru mine?

-După cum am zis în bilețel. Nu trebuie să fie o ocazie specială ci pur și simplu dorința de a face fericit pe cineva!

-Apreciez mult gestul tău!

-Dacă tot ne-am întâlnit și nu ai altceva de făcut, ai vrea să mergem la o cofetărie din apropriere și să povestim mai multe?

-Mi-ar face plăcere!

„Dă șansa fiecărei zile să fie cea mai frumoasă din viața ta.”

Mark Twain
Articol scris pentru SuperBlog

22 de gânduri despre “Cu o floare poți aduce zâmbetul pe buze

Lasă un comentariu