I Love JEANS

Istoria blugilor este foarte interesantă și începe acum 500 de ani în Italia. Termenul de „blue-jeans” vine din sintagma franceză „bleu de Genes”, în traducere „albastru de Genova”, o ţesătură din lână şi bumbac. Deşi se numesc „blue-jeans”, pantalonii erau realizaţi, încă de pe-atunci, din denim, o stofă a cărei compoziţie s-a schimbat de-a lungul secolelor. Istoria denim-ului poate fi trasată începând cu Franţa sfârşitului de secol XVI, unde era folosită o ţesătură denumită „serge de Nîmes”, adică „stofă din oraşul Nîmes”.

În prezent toată lumea poartă îmbrăcăminte de blugi: pantaloni, fustă, geacă, rochie etc indiferent de vârstă sau sex.

Unul dintre cele mai renumite branduri pentru jeans este Levi’s. Această companie a fost înființată în anul 1853 și de atunci până în prezent are succes în toată lumea.

Cu ce poți asorta o pereche de blugi? În general se pot asorta cu ce vrei. Dacă mergi la facultate într-o zi de mai foarte bine ar merge o pereche de jeans albaștri cu o camașă roșie în carouri și o pereche de teniși albi

large_img_756661.jpg

SURSA:http://answear.ro/711619-pepe-jeans-jeansi-ladies-edition.html?b=/p/jeans-213-k.html/jeans/p-1/r-60/o-n

Vine vara și vrei să îți pui în valoare noua pereche de pantaloni de blugi scurți? Îi poți evidenția cu un maiou alb, o pereche de sandale negre, părul să fie împletit în formă de ”spic”, machiajul să fie unul ”fresh” și cum orice fată are nevoie de ceva în care să își pună telefonul, glosul, ochelarii de soare și ce mai vrea, un rucsac colorat.

Îmbrăcămintea de blugi are un farmec aparte. Vedete precum Elvis purta cu atâtă lejeritate jeans și îi dădea un aer sexy.

7b42a58121655d0f3d94adfd00cfc9b6.jpg

SURSA: Presleyhttps://ro.pinterest.com/hairqueen4869/elvis-sightings

În domeniul modei s-a demonstrat că negru nu se demodează niciodată și eu cred ca acest lucru este valabil și la îmbrăcămintea de blugi. Dovadă că stilul anilor’90 este iar în trend.

tendinte-2Banii-2B90.jpg

SURSA: http://oanazidaru.ro/fashion-trend-and-tips/back-to-the-90s/

Tu ce îți dorești cel mai mult de la jeans-ul tău? Să te simți comod în ei sau să te simți ca pe podium?  Depinde de stilul tău. Dacă te uiți la cântăreții de muzică hip-hop și cei care adopta acest stil vei observa că ei adoptă stilul jeans-ilor largi. 

Chiar dacă aparent blugii sunt ceva ușor de purtat se pot face greșeli mari. Acum se poartă blugii tăiați, dar sunt multe persoane care își cumpără jeans cu tăieturi foarte mari sau prea dese. Acest lucru nu înseamnă stil ci vulgaritate.

Ce înseamnă pentru mine a purta jeans? Pentru mine acest lucru înseamnă relaxare dar și stil în același timp. De ce  relaxare? Pentru că îi pot purta aproape oriunde vreau combinat cu ce top doresc. De ce stil? Pentru că asortat cu ceea ce trebuie te vei simți ca pe podium chiar și atunci când mergi în oraș, la facultate sau la servici.

CE ÎNSEAMNĂ PENTRU TINE JEANS?

Articol scris pentru SuperBlog

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s