Jane Austen merge la Hollywood – recenzie

Înainte de review-ul cărții ”Jane Austen merge la Hollywood” aș dori să facem cunoștință cu autoarea acesteia, Abby McDonald.

tn1_jane_austen

S-a născut în Sussex, Anglia și a studiat științe politice, filosifie și economie la Oxford University. A lucrat în jurnalism, iar în prezent este scriitoare profesionistă. A publicat 5 romane pentru adolescenți: ”Sophomore Switch” – 2009, ”Boys, Bears & a Serious Pair of Hiking Boots” – 2010, ”The Anti-Prom” – 2010, ”Getting Over Garrett Delaney” – 2012 și ”Jane Austen Goes to Hollywood”(Jane Austen merge la Hollywood) – 2013.

Romanele lui Abby au fost traduse în mai multe limbi și au câștigat numeroase premii. În anul 2013, sub pseudonimul Abigail Haas, și-a publicat primul thriller pentru adolescenți – ”Dangerous Girls”. În afară de romane pentru tineri,a scris și ”The Popularity Rules” – 2008 și ”The Libertation of Alice Love” – 2010.

abby.jpg

Ce spune autoarea: ”O poveste nu are nevoie de personaje negative ci pur și simplu de personaje care să-l confrunte pe protagonist cu slăbiciunile lui. A distribui pe cine în rolul de personaj negativ poate să fie un artificiu narativ destul de leneș. Cred că toate personajele trebuie să aibă mobiluri plauzibile și o personalitate bine conturată, așa că fac tot ce pot să empatizez cu toți eroii mei.”

La prima vedere, titlul cărții ne face să ne gândim la rolul lui Jane Austen în această carte. Abby McDonald admiră foarte mult stilul abordat de această scriitoare (mă includ și pe mine). Ce a făcut Abby a fost să îi aducă o imagine în zilele noastre cărții ”Rațiune și simțire” dar bineînțeles păstrându-și stilul literar.

După cum s-a menționat și la început, ”Jane Austen merge la Hollywood” este o carte pentru adolescenți dar acest lucru nu îi împiedică pe cei care au trecut de această etapă. Cartea prezintă viața a două surori(Hallie și Grace) care trec printr-o perioadă grea a vieții lor. Moare tatăl acestora, mama vitregă, Portia, primește drepturi depline prin testament pentru casă iar fetele sunt nevoite să se mute din casa unde aveau atâtea amintiri.

Aproape rămase pe drumuri, fetele împreună cu mama lor merg în Los Angeles la unchiul lor(fratele mamei lor, Auggie) care este producător. Pentru Hallie este o veste pe care o încântă deoarece crede că L.A va fi șansa ei de lansare în lumea filmelor. În schimb, pentru Grace însemna să își părăsească prietenul drag, Theo.

Viața la L.A va fi una plină de obstacole la început aparent de netrecut dar eroinele noastre le vor depăși. Prietenii noi, inamici și povești de dragoste, trădare… toate acestea presărate cu umor care te vor face să nu lași cartea din mână.

Pe tot parcursul am avut impresia că Hallie este sora mai mică iar Grace cea mare. Hallie este o persoană extrovertită,rebelă, îi place teatrul, libera exprimare, a studiat la Julliard pe când Grace este o persoană mai retrasă, are o gândire mai matură și îi plac științele exacte.

jane-austen-la-hollywood-2-300x198

Cartea este împărțită în 5 părți: Primăvara, Vara, Toamna, Iarna și Primăvara. Recomand cu căldură să o citiți. Este o lectură ușoară, dar captivantă în același timp și o puteți găsi pe site-ul celor de la Editura ALL .  
logo20.gif          Mulțumesc Editura ALL pentru plăcerea de a citi această carte!


12 gânduri despre “Jane Austen merge la Hollywood – recenzie

  1. Abia astept weekendul sa ma relaxez si eu cu o carte buna si o cana de ceai, stand la caldurica! Adevarul e ca nu am mai citit de mult si chiar imi e dor de feeling-ul ala de a descoperi o noua poveste captivanta, ce nu te lasa pana nu termini cartea!

    Apreciază

  2. Mulțumim pentru recomandare, pare o carte foarte bună și perfectă pentru weekend. Până acum de la ALL am citit doar romane polițiste și cred că ar fi timpul să aleg și altceva de pe Strada Ficțiunii.

    Apreciază

  3. De la Editura All am primit si eu cateva cartii, una despre o adolescenta care se indragostise de un baiat dar mai multe poti citi aici goo.gl/p0CbK0 . Aceasta carte imi place foarte mult chiar e pe placul meu.

    Apreciază

  4. În ultima perioadă chiar nu am avut deloc timp să mă relaxez… chiar pare a fi o carte care mi-ar captiva atenția și aș reuși să o termin.
    Mulțumim pentru info 🙂

    Apreciază

Lasă un comentariu