Angajat sau Antreprenor?

Cand eram mici, cu totii spuneam ca vrem sa devenim doctori, politisti, avocati etc dar nici unul nu zicea ca vrea sa devina antreprenor. Dar defapt ce inseamna sa fii antreprenor? Pai in primul rand ai o afacere a ta in care tu imparti sarcinile, iti cunosti toti angajatii. 

Angajat vs Antreprenor

Fiecare are avanataje si dezavantaje.

Sa fii un angajat al intreprinderii presupune sa ai un program de lucru bine stabilit, un salariu fix, plus anumite bonificatii, timp liber pentru a desfasura activitati recreative. Un dezavantaj ar fi sansele improbabile de a evolua de pe postul de munca respectiv. 

Sa fii antreprenor presupune in primul rand mai multe ore de munca decat angajatii. Trebuie sa iti cauti furnizorii, sa stabiliti contracte. In functie de domeniul de activitate anteprenorul isi poate angaja un administrator care sa-l ajute in gestionarea afacerii. Profitul pe care il poti incasa de urma activitatii desfasurate poate fi mare sau mic. Cateva minusuri in comparatie cu salariatul ar fi pe langa orele de munca suplimentare si riscul pierderii afacerii. 

De ce am ales sa fiu antreprenor? Este o provocare pentru mine. Afacerea ta este precum copilul tau. Vrei sa ai grija non stop de el, sa fii sigur ca nu lipseste nimic. 

De aceea este recomandat sa te gandesti foarte bine in ce afacere vrei sa intri. Un ajutor pentru tinerii antreprenori ar fi franciza.

Ce este franciza?

 Franciza este operațiunea care îmbracă forma unui contract prin care o persoană numită francizor îi acordă unei alte persoane, numită beneficiar sau francizat, dreptul de exploatare a unui ansamblu de drepturi de proprietate industrială sau intelectuală, în scopul de producție sau de comercializare a anumitor tipuri de produse și/sau de servicii. Obținerea unei francize implică plata unei taxe de intrare în sistem precum și a unor redevențe anuale, de regulă sub forma unui procent din cifra de afaceri.

Acum ca am inteles ce inseamna franciza, zic sa ne alegem o franciza si locul in care sa ne desfasuram activitatea. In orasele mari este plin de mici afaceri, deci sa ne orientam catre un oras cu potential de dezvoltare. In perioada verii am tot fost prin vizita in Alba-Iulia si  foarte multi dintre turisti se indreapta spre Cetatea Carolina. Intrebarea urmatoare este: Cu ce franciza sa intram pe piata din Alba-Iulia si sa atraga un numar mare de clienti? Un restaurant ar fi cam greu, deoarece pe langa costurile de infiintare, personal, echipament profesionist este nevoie si de timp pentru a ne forma o clientela. Ne trebuie o afacere pe „roti”.

Cercetand mai bine in mediul online am descoperit pe site-ul celor de la Francize.ro, un site cu oportunitati in afaceri , o franciza care se muleaza pe dorintele noastre este Franciza Coffee-Bike.

Cine este Franciza Coffee-Bike?

Franciza Coffee-Bike este o reteta de business care si-a dovedit succesul si este prezenta in tari ca: Germania, Austria, Elvetia, Olanda, Franta, Romania, Cehia, Kuweit, Qatar, Marea Britanie, India.

In Romania este din 2015, printr-un contract de master franciza; locatiei dezvoltate de catre partenerul masterfrancizat i s-au alaturat alte 4 locatii dezvoltate de catre parteneri subfrancizati care acopera zona Capitalei.

Coffee-Bike o cafenea mobila, complet echipata, pe trei roti. Coffee-Bike reda experienta full a unui coffee shop, de la calitatea deosebita a produselor pana la fluxul mare de clienti pe care il poate deservi.

Functia de autonomie ii permite sa functioneze in orice loc, fara conexiune la reteaua de apa sau de electricitate si poate deservi 100 cafele/ora.

Nu are costuri fixe asociate unui coffee shop clasic (chirie si structura personal).

Sistemul de franciza Coffee-Bike se adreseaza celor care cauta libertate, dar si independenta financiara si mai mult timp pentru familie si propia persoana.

CB-Romania

Avantajele acestei francize sunt urmatoarele:

  • Acces la tehnologie avansata – bicicleta Coffee-Bike se caracterizeaza prin: certificare TUV, aspect estetic inovator, autonomie, folosire permanenta (12/12 luni/an), functioneaza fara conectare la surse de apa sau electricitate, ofera posibilitatea de a prepara pana la 100 cafele/or
  • Sistem complet de know-how, adaptat la specificul pietei locale.
  • Training specializat pentru barista (ongoing).
  • Produse de cea mai inalta calitate (blend propriu „Caferino” – cafea 70% Arabica, 30% Robusta) si accesul la un lant de furnizori internationali.
  • Suport organizare campanii de marketing  si promovare locala.
  • Suport pentru participarea la evenimente.

Care sunt costurile pentru acesta franciza?

Costurile totale ajung la aproximatic 21.500 euro + TVA si include: taxa de franciza 2.490 euro (*Se reduce la 990 euro de la a-2-a bicicleta), Bicicleta Coffee-Bike: 14.990 euro, Costuri transport bicicleta: 1.000 euro, Kit start ustensile cafenea: 1.500 euro, Stocul initial de marfa: 1.500 euro.

Ce ofera Coffee-Bike clientilor sai?

Principalele produse sunt specialitatile de cafea, cum ar fi Cafe Creme, Cappuccino sau Latte Macchiato, care sunt preparate cu propria marca de boabe de cafea espresso – Caferino – certificata organic Gourmet. In plus, veti gasi o multime de retete pentru tipuri de bauturi speciale, coffee cocktailuri si altele deja testate si lansate cu succes pe piata. Suc de portocale proaspat stors, diverse ceaiuri, ciocolata calda, chai latte si gustari, pot fi de asemenea oferite de bicicleta dumneavoastra Coffee-Bike.

De ce am ales aceasta franciza? 

Eu insami sunt fan al cafelei si uneri cand merg in vizita in anumite zone turistice si doresc sa savurez o cafea sau un frappe bun dar sa nu stau departe de obiectivele pe care vreau sa le vad o cafenea pe roti ar fi o idee foarte atractiva. De ce? Costurile sunt reduse, primesti ajutor pentru tot ce ai nevoie pentru a te dezvolta pe piata. 

Exista riscuri? Desigur, nimic nu este sigur in lumea afacerilor, si gigantii si micile intreprinderi se tem de faliment. Dar este o vorba care spune urmatoarele: „Nu risti, nu castigi.” 

Daca simti ca ai chemare spre antreprenoriat, cei de la Francize.ro este alaturi de tine cu tot ce ai nevoie pentru  avea o afacere de succes.

 

Articol scris pentru SuperBlog.

Multumuri domnilor profesori care m-au introdus in lumea anteprenoriatului

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s