Casa dulce casa

Mereu mi-am dorit sa am o casa a mea, o gradina in care sa cultiv cateva legume si un loc special in care sa plantez un nuc iar peste ani cand creste si se face mare sa stau la umbra lui. Casa nu imi doresc sa fie foarte mare, dar in acelasi timp sa fie incapatoare. Sa aiba 3 camere dar bucataria sa fie spatioasa.

Nu imi doresc sa am o casa „kitschoasa” care sa aiba o forma neregulata si o culoare puternica. Imi doresc sa fie decorata in stil rustic. Vreau  sa aiba si o mica terasa in care pot sta dimineata sa imi savurez cafeaua. Pentru ca sunt o familista convisa, pentru copiii mei imi doresc un spatiu special amenajat pentru joaca. Cand eram mica, o ajutam pe bunica mea cand pregatea mancarea pentru pasarile din curte si imi placea foarte mult cand luam ouale, acesteafiind calde. Vreau sa am si un spatiu inca care sa am grija de cateva gainuse. Mai vreau sa avem un beci in care sa ne depozitam preparatele facute de noi: compot, dulceturi, zacusca etc.Avand in vedere ca ne dorim sa calatorim mult cu masina, ne dorim sa avem si un garaj.

cats.jpg

Lucrurile bune trebuie facute cu cap, iar eu cum nu ma pricep sa imi construiesc o casa, apelez la specialisti pentru proiecte case.  Cei de la AIA Proiect au specialistii necesari sa ma ajute sa imi implinesc visul.  De ce cei AIA Proiect? Au o experienta notabila pe piata, au o gama larga de servicii pentru clientii lor, nu au intermediari. 

aia-proiect

Care este primul pas pentru a face o casa?  In primul rand avem nevoie de un certificat de urbanism. Ce este acesta? Conform legislatiei in vigoare certificatul de urbanism este actul de informare prin care administratia publica locala, primaria in conformitate cu planurile urbanistice si regulamentele aferente fac cunoscute solicitantului elementele privind regimul juridic, economic si tehnic al terenurilor si constructiilor existente la data solicitarii si stabilesc cerintele urbanistice care urmeaza sa fie indeplinite, in functie de specificul amplasamentului, precum si lista cuprinzand avizele si acordurile legale, necesare in vederea autorizarii (Legea 50/1991) .

Cum intri in posesia certificatului de urbanism? Ai nevoie de cateva documente:

  1. O cerere de eliberare a certificatului de urbanism (se poate descarca online de pe site-ul celor de la AIA Proiect, unde poti gasi si alte modele);
  2. Actele de identificare a solicitantului
  3. Actele de proprietate
  4. Planurile cadastrale de incadrare
  5. Dovada platii de emitere.

Cat costa un certificat de urbanism? Pretul acestuia difera in functie de suprafata pe care iti vei construi casa. Noi cred ca ne-am incadra intre 501-750 m2. Taxa  pentru aceasta suprafata variaza intre 8 – 10 lei. Cat dureaza proiectul casei? In functie de preferintele clientului dureaza cateva saptamani, cu cat informatiile sunt date celor care se ocupa de proiect, cu atat proiectul va fi gata mai repede.

Am stabilit o intalnire cu un reprezentant cu care am vorbit despre cum ne dorim noi sa arate casa, ne-au zis ce acte trebuie sa prezentam si ne-a dat si un termen pentru cand va fi gata proiectul pentru casa.

Nu dupa mult timp a inceput constructia casei. Am fost prezenta aproape in fiecare saptamana sa vad cum decurge constructia viitorului meu camin. Constructorii au facut o treaba excelenta. S-au incadrat in timpul de constructie dat.  Dupa ce casa a fost gata, ne-am mobilat-o cu tot ce trebuie. Mobila am ales-o din timp, ne-am consultat cu niste specialisti care ne-au recomandat pentru fiecare camera tipul de mobila necesar.Culorile sunt unele placute, nu sunt in deazacord cu restul casei. Pe la sfarsitul lunii mai am organizat o petrecere de casa noua.Tuturor le-a placut casa noastra.  Au zis ca are toate caracteristicile pentru a fi un camin bun.

Ce recomand tuturor care doresc sa isi construiasca o casa sau o renovezi pe cea existenta, este sa nu se grabeasca, sa analizeze cu grija ceeea ce isi doresc. Sa asculte cu atentie ceea ce spun specialistii deoarece ei au calificarea in domeniu si nu noi si nu in ultimul rand pastrati o buna colaborare consultantul pentru a nu intampina probleme pe parcurs. Comunicarea este cheia.

Recomand colaborarea cu cei de la AIA Proiect deoarece au toate valorile pentru o buna colaborare: sinceritate, onestitate, curaj, iar clientul este cel mai important partener.

Articol scris pentru SuperBlog

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s