Recenzie – Maestrii afacerilor online de John Middleton

Cum am ajuns in posesia acestei carti? Eram intr-un supermarket, iar la sectiunea dedicata revistelor am observat aceasta carte. Ea venea la pachet impreuna cu Revista Capital. De curiozitate am cumparat-o. Ce-i drept nu am citit-o imediat, dar cand m-am apucat de ea, nu am mai lasat-o din mana. 

Aceasta carte prezinta o parte dintre personalitatile mediului de afaceri care au folosit avantajele internetului pentru a-si duce business-ul pe noi culmi ale succesului. Descrierea nu este una lunga, dar este destul cat sa iti trezeasca interesul sa cercetezi singur ceea ce te intereseaza. Pe langa faptul ca aflam cum au reusit acesti maestri in domeniul online, primim si recomandari de carti/articole in care putem afla mai multe despre persoanele respective.

O parte dintre maestrii care au dat lovitura cu ajutorul mediului online sunt: Michael Dell, Bill Gates, Michael Porter, Meg Whitman, Steve Jobs etc. 

Alvin Toffler spunea urmatoarele:

Analfabetii secolului XXI nu vor fi cei care nu stiu sa scrie si sa citeasca, ci aceia care nu pot invata, dezvata si reinvata.

Pentru a nu deveni si noi analfabeti ai secolului XXI, trebuie sa ne informam foarte bine cand dorim sa abordam un business sau doar dorim sa fim la curent cu actualitatile. Poate unora li se pare lipsit de importanta cunoasterea mediului online, dar avand in vedere ca tot ceea ce se realizeaza azi in materie de educatie, sanatate, afaceri si multe altele  este necesara o conexiune la internet, trebuie sa avem un minim bagaj de cunostinte ca altfel vom avea de pierdut. Un exemplu la nivel inalt este Encyclopedia Britannica (furnizori de produse pentru invatare si cunoastere). Ei s-au bazat pe faptul ca aveau o vechime de 200 de ani pe piata si nu putea nimic sa ii doboare. Dar o data cu apartia tehnologiei care era mai accesibila si costa mai putin, vanzarile companiei s-au redus la jumatate. A trebuit o perioada de 4 ani pentru a-si redobandi pozitia pe piata. 

John Middleton, autorul cartii, a stiut foarte bine sa puna in valoare pe fiecare dintre maestrii in materie de e-business. 

ashley3t-t

Ce parere aveti despre aceasta carte? Merita sau nu citita? Ati citit ceva asemanator? Va invit in sectiunea de comentarii sa va exprimati parerea si sa imi spuneti ce carti asemanatoare celei prezentate ati citit.

Cartea o puteti gasi pe site-ul celor de la Meteor Press, elefant.ro

 

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s