Recenzie – Stabilit in Romania de Nigel Shakespear

Aceasta carte am descoperit-o pe site-ul celor de la Editura ALL. Ce m-a atras la aceasta carte a fost titlul si coperta ( stiu superficial, dar e frumoasa recunoaste).

Daca ne uitam la cuprinsul cartii, putem vedea ca acesta  cuprinde interviuri cu oameni din diverse tari ( Anglia, Olanda, America, Irlanda) care prin diverse ocazii au ajuns in Romania. Acestia s-au indragostit de plaiurile mioritice ale tarii noastre si au hotarat sa se stabileasca in diverse orase pe o perioada mai lunga sau mai scurta.

Dar cum noi ne cunoastem tara, stim foarte bine ca nu toate lucrurile sunt perfecte. In 1990, Romania era total dezorientata. Multe lucruri au evoluat greu (chiar daca in multe situatii nu era cazul). Strainii, la fel ca romanii, au trebuit sa duca o lupta cu birocratia romaneasca. Cu toate acestea, expatriatii au descoperit si Romania frumoasa. Italienilor le place ca romanii au in ei sangele latin, olandezilor le place ca suntem foarte bune gazde etc.

In acest fel, expatriatii dar si romanii descopera ce are Romania cu adevarat. Ne  putem dezvata de sintagma „Asta este!” si sa incercam sa facem ceva. In Romania nu sunt doar lucruri rele, ci se fac pasi importanti spre dezvoltare.

Fiecare interviu este o imagine diferita a Romaniei. Autorul cartii, Nigel Shakespear, de origine britanica, a trait mare parte a vietii lui prin tari straine. In perioada anilor 2003 – 2013 a venit in Romania si a colaborat cu guvernul tarii pe proiecte ce vizau integrarea romilor in societate si imbunatatirea conditiilor de viata ale acestora. Pentru a descoperi ce-l fascina la tara noastra, in perioada noiembrie 2011 – octombrie 2012 a luat interviuri strainilor ce s-au indragostit de Romania.

thumb_nigel_shakespear.jpg

Aceasta carte este usor de citit. O poti citi in timpul unei calatorii, in parc sau in locul tau preferat de relaxare din casa. Daca v-a starnit interesul aceasta carte o puteti achizitiona pe site-ul celor de la Editura ALL.

logo20

Tema de gandire: Cunoasteti pe cineva din alta tara care a venit in Romania pentru o perioada mai lunga, iar daca raspunsul este da, ce pararere are despre tara noastra?

Sa ne citim cu bine!

Reclame

Un gând despre “Recenzie – Stabilit in Romania de Nigel Shakespear

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s