A fi sau a nu fi blogger

Blogging-ul ne ajuta sa descoperim cum vad ceilalti lumea, ce experiente au avut si ce recomandari au pentru noi. Este foarte importanta relatia blogger cititori, se creeaza o comunitate in care se dezbat idei, nu doar bloggerul vine in ajutorul cititorilor ci si invers. Pararea cititorilor este importanta, foarte multi bloggeri se inspira din ideiile date de cititori. Cu anumite ocazii pentru a rasplati fidelitatea urmaritorilor, bloggerul face ocazional si daruri ( giveaway) cu anumite ocazii.

Imi aduc aminte de prima zi in care m-am inscris pe platforma de blogging de parca ar fi fost ieri. Dorinta de a scrie articole a venit in timp ce scriam articole pentru Cronica Studentului FEAA Craiova. Profesoara care coordoneaza revista ( Silvia Puiu), ne incurajeaza mereu in scrirerea de articole. De mult timp voiam sa imi pun si eu bazele unui blog, dar nu stiam exact pe ce domeniu sa ma axez. Sunt blog-uri pe diverse teme: culinare, moda, literatura, IT si blog-uri care abordeaza mai multe teme. Am stat si am analizat la ce ma pricep cel mai bine si despre care as putea scrie multe si raspunsul a venit de indata. De cand eram mica, imi placea sa calatoresc si sa povestesc tuturor  ce am vazut. 

Articolele care se regasesc in blogul meu sunt despre:

  • Ce vizitam
  • Cetati, castele medievale si alte monumnte
  • Literatura
  • Filme
  • Topuri
  • Interviuri

Despre ceea ce imi place cel mai mult sa scriu este despre castele medievale si tot ce inseamna istoria medievala. Articolele mele preferate fiind despre Castelul Corvinilor din Hunedoara   si Inteviul cu Dan Serban

In prezent, blog-ul meu nu are un domeniu propriu, ci este pe un subdomeniu. Blogurile cu domenii proprii sunt: domeniu ro , domeniu eu, domeniu org. Domeniul are o anumita valabilitate, in functie de relatia ta cu cei cu care colaborezi (echipa de hosting) poti inceta sau prelungi domeniul pe care il ai. Avantajele pentru a avea domeniu propriu pe blog sunt:

  • cresterea notorietatii blog-ului
  • cresterea audientei
  • indexarea mai buna in motoarele de cautare

domaz.jpg

Blogul face parte din viata mea. Prin blogging am cunoscut oameni noi, am invatat multe lucruri pe care inainte le consideream superfeciale. Bloggingul este la fel de important  precum jurnalismul. Este important ca informatia transmisa cititorilor sa fie bine documentata, acestia din urma sa nu se simta jigniti de ceea ce transmite bloggerul, iar blog-ul sa aiba o interfata ce permite cititorului sa gaseasca cu usurinta articolul de care este interesat.  

Fiind blogger ai o anumita responsabilitate, daca nu ai acea responsabilitate nu poti fi numit blogger.

 

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s