Experienta pe taramul fagaduintei

Statele Unite ale Americii ( nu doar simplu America, sa nu facem confuzie intre numele tarii si cele doua continente – America de Nord si America de Sud), este numita majoritatea lumii – Tara tututor posibilitatilor sau Lumea Noua. Este o tara multiculturala  ( practic un miniglob pamantesc), unde ai multe multe de vazut si poti construi o noua viata ( visul american). SUA a fost si este pentru multi o rampa de lansare in foarte multe domenii, chiar daca nu vei ramane acolo, dar ar da foarte bine in CV sa ai aceasta experienta. De ce? Te ajuta in dezvoltarea comunicarii in limba engleza, intereactionarea cu oameni din diferite tari, faptul ca lucrezi intr-o alta tara cu legislatie diferita etc. Orice experienta te va ajuta in dezvoltarea ta.

gran-canyon

De cativa ani pana in prezent, posibilitatea de a merge in SUA a devenit din ce in ce mai accesibila tuturor, iar daca esti student cu atat mai mult. Daca esti student, este imposibil sa nu fi auzit de programul Work and Travel.  Acest program iti ofera posibilitatea de a lucra in perioada vacantei ( iunie-septembrie) in care 3 luni vei lucra iar a patra vei avea posibilitatea de a calatori prin tara.

Avantaje Work and Travel             

Bun! Ne-am informat ce inseamna pe scurt Work and Travel, acum intram in miezul situatiei… Cum ne alegem job-ul, unde vom sta in aceasta perioada, care sunt procedurile de obtinere a vizei, ce suma de bani am nevoie? Raspunsurile la aceste intrebari si altele care vor aparea pe parcurs vei primi din partea unei agentii specializate in ceea ce reprezinta acest program. Cateva criteriile de selectie ale unei agentii le reprezinta experienta pe piata si serviciile oferite de agentie pentru a avea cea mai frumoasa vara din viata ta.

De ce CND Turism?

CND-turism-250x250.png

Agentia lucreaza cu un sponsor de program din SUA, prin intermediul caruia poti obtine permisul de munca, act necesar la Ambasada. De altfel in agentie vei gasi oameni competenti, cu experienta anterioara in acest program, pregatiti sa te ajute la fiecare pas. Agentia iti pune la dispozitie o selectie de job-uri in diverse state, si salariul pe ora in functie de post. De asemenea in functie de orasul/statul in care vei sta, vei fi ajutat si cu cazarea. Un lucru de care trebuie sa tii cont este ca sunt joburi pe care le poti accesa si pe care nu le poti accesa. Job-uri accesibile: lucrator in bucatarie ( ospatar, spalator de vase, bucatar, etc), camerista, receptioner, hostess, paznic, salvamar, vanzator. Job-uri inaccesibile: in domeniul medical, munca domestica, farmaceutica, supraveghetor tabere de copii etc.

Care sunt costurile?

Taxa de inscriere este de 50 de dolari. Costul total este apoximativ 1250 de dolari.

Costul include:

  • Emiterea permisului de munca
  • Asigurarea medicala pe toata perioada programului
  • Asistenta atat in Romania cat si in SUA
  • Dosarul pentru Ambasada SUA
  • Programarea interviului pentru viza J1
  • Sesiune de orientare  inainte de plecarea in State

Costuri suplimentare:

  • Taxa SEVIS 35 USD
  • Taxa interviului pentru viza 160 USD
  • Biletul de avion dus-intors
  • Bani de buzunar

Trebuie tinut cont de faptul ca locurile sunt limitate, iar daca iti doresti sa beneficiezi de aceasta oportunitate, recomandarea este sa actionezi repede. In cazul in care nu ai suma de bani necesara pentru a te inscrie, poti apela la BRD prin Creditul Work and Travel.

Cat timp poti participa la acest program? Pentru a putea accesa programul trebuie sa fii student la zi, fie la cursuri de licenta,master sau doctorat in cadrul unei universitati acreditate de stat sau particulara. Actele necesare sunt: copie dupa carnetul de student/legitimatie, copie dupa buletin, taxa de inscriere.

Prin programul Work and Travel poti merge singur sau cu prieteni( dar trebuie sa aveti flexibilitate cu privire la locatie sau tipul de job). Pe langa prietenii cu care vei merge, vei avea ocazia sa cunosti si alti studenti care fac parte din acest program. las-vegas

Aceasta experienta te va ajuta sa iti pui bazele viitorului tau. Chiar daca nu este o practica a facultatii, te va ajuta pe parcursul acesteia, vei invata sa analizezi din mai multe perspectiva diverse teme. Daca esti la o facultate de litere sau turism/geografie te va ajuta extrem de mult sa performezi in domeniul ales. Dupa finalizarea studiilor si intrarea pe piata muncii vei avea un avantaj comparativ cu cei care nu au beneficiat de acest program. Multi studenti sunt timizi, mai ales in primul an de facultate cand incep un nou stil de viata ( oras nou, camin/chirie, facultate, cursuri, profesori, colegi) si considera ca trebuie sa se axeze mai mult pe invatat. Poti fi placut surprins de flexibilitatea profesorilor si chiar te pot ajuta in promovarea examenelor. Trebuie doar sa comunici cu ei.

Indrazneste, petreceti vara in SUA!

Reclame

Un gând despre “Experienta pe taramul fagaduintei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s