Oamenii de bine ai Romaniei

In fiecare zi la stiri auzim despre lacunele tarii noastre. Copiii din mediile rurale nu isi pot continua studiile din cauza infrastructurii, a lipsei de bani a parintilor etc. Curatenia oraselor: cosuri de gunoi pline, ambalaje si alte gunoaie menajere pe trotuar si strada. Sunt multe probleme cu care ne confruntam in fiecare zi, iar noi nu facem decat sa ne plangem de faptul ca nimeni nu face nimic in aceasta privinta. Aici gresim. Trebuie sa facem ceva, trebuie sa ajutam la evolutia comunitatii ( comunitate din care facem parte) si sa rezolvam problemele pana nu se agraveaza situatia si devine iremediabil.

Vrei sa faci o fapta buna si nu stii de unde sa incepi? Pai in primul rand daca vezi ca este aruncata o sticla pe jos, o poti lua si duce la gunoi. Daca vezi un om sarman pe strada cerand de mancare ofera-i ajutorul. Lucrurile nu se vor rezolva peste noapte dar cu putin se face mult. Acordand atentie micilor detalii vom putea rezolva probleme care par de nerezolvat.  Daca iti doresti sa te implici mai mult in ajutorarea comunitatii, te poti inscrie intr-un ONG care se ocupa de diverse cauze. 

FB-BB_20-11-2018-026-1024x576

Cand timpul nu ne permite sa ne implicam in activitati de intr-ajutorare poti face donatii online. Prietenii de la BCR, au pus bazele singurei platformei online in care poti dona pentru diverse cauze. Evolutia tehnologiei ne ajuta in a face cu usurinta multe tranzactii, iar donatia este una dintre ele. Asa cum iti folosesti cardul pentru a efectua platile online, acelasi lucru il poti face si cu donatiile pe site-ul BursaBinelui.ro

Bursa Binelui

Bursa Binelui este o platorma in care poti face donatii fara comisioane catre diverse cauze. ONG-urile se pot isi pot crea un profil pe aceasta platforma si isi pot inregistra activitatea iar persoanele pot alege sa doneze sau sa devina voluntari. Suma donata se incadreaza intre 5 si 1000 LEI. Bursa Binelui  este o platforma transparenta in care stii cu siguranta ca banii donati de tine ajung unde trebuie. Implicarea in fundraising aduce mai aproape de reusita a organizatiilor ce lupta pentru cauze nobile. Prin crowdfunding poti ajuta la finantarea unor proiecte de ajutorare. Daca consideri suma donata de tine ca fiind mica, poti imparti aceasta experienta si altor persoane ( familie, prieteni, colegi sau persoanelor din mediul online). 

FB-BB_20-11-2018-016

Faptele bune se fac tot timpul anului, nu doar cand sunt sarbatori si lumea spune ca trebuie sa fim mai buni. Nu zice nimeni ca nu e bine sa faci fapte bune de sarbatori, dar aceste fapte bune trebuie sa fie constante. Nu e ceva ce trebuie sa bifezi in lista ta de activitati. Cei care doneaza doar de sarbatori si in restul anului sunt ignoranti, fapta lor nu are nici o valoare, nu o fac pentru scopul in sine ci pentru mandria lor. Fapte bune poti oricand. Oameni saraci sunt tot timpul anului nu doar de sarbatori. 

Sunt multe organizatii care au scopuri nobile, iar volunatarii muncesc din greu, promovandu-le cauza ii ajuti foarte mult, pentru ca nu stii niciodata ce se intampla cand informatia potrivita ajunge in locul potrivit.

Reclame

Un gând despre “Oamenii de bine ai Romaniei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s