Unde este rubrica de anunturi?

Tehnologia evolueaza pe zi ce trece, informatia circula din ce in ce mai repede, dar mica publicitate tine pasul. Micile anunturi din ziare au fost mereu unul dintre ajutoarele principale ale cetatenilor. Oamenii erau ajutati pe toate planurile: finaciar, moda, matrimonial, tot ce isi poate dori un roman.

Cum se colaboreaza viitorii studenti  cu anunturile din ziar?

Dupa ce scapa de examenele de admitere trebuie sa isi gaseasca un loc in care sa stea. Camerele de la camin se ocupa repede, unele sunt departe de facultate iar studentul nu isi doreste sa se trezeasca mai devreme si sa stea imbratisat cu toti calatorii din autobuz/tramvai/metrou. Vara in autobuz se poate vedea aurora boreala si cascada. Intr-un final gaseste un anunt in mica publicitate iar apoi urmeaza vizitele cu proprietarul, cum arata camerele, bucataria, baia care sunt cheltuielile lunare etc. Isi gaseste apartamentul potrivit, vede ca este chiria mare da si el la randul lui anunt: „Caut coleg de apartament. Zona este X chiria este Y, pentru cei interesati sunati la numarul de telefon 07……..„. Viitorul student doreste sa fie independent de parintii lui si isi cauta un job. Se uita la rubrica – Locuri de munca si gaseste diverse oferte si de aici totul depinde de el.

Capture.

Sursa: Canva.com

Cum s-ar fi descurcat fara mica publicitate? Si-ar fi ales un cartier si ar batea din usa in usa cu urmatoarea intrebare: Inchiriati acest apartament? sau „Sunt student si caut sa inchiriez un apartament”. Provocarea cea mai mare va fi la un bloc de zece etaje unde liftul nu functioneaza. Dupa ce gaseste intr-un final un apartament potrivit. Cum gaseste un coleg de apartament? Se duce pe strada si spune: „Caut coleg de camera. Gaseste in final un coleg de apartament si acum trebuie sa isi gaseasca un loc munca. Merge la fiecare intreprindere si intreaba Angajati personal ?„.

Cum s-ar vinde fara mica publicitate?

Mica publicitate a fost mereu de ajutor pentru cei care cautau anunturi dar si pentru cei care puneau anuntul.  Intr-o lume in care mica publicitate nu ar exista, cei care ar dori sa puna un anunt de vanzare/ inchiriere ar trebui sa mearga cu o pancarda si un megafon strigand: Vand masina, culoare neagra, an de fabricare x, pret negociabil.

In ceea ce priveste sectiunea intalniri matrimoniale, nu cred ca persoanele dornice de a-si gasi jumatatea vor iesi in cautarea partenerului, ci vor avea un intermediar care va face o selectie riguroasa cu agenda dupa el. 

Bun, am vazut cum se vor descurca oamenii in ceea ce priveste anuntul, acum sa vedem cum va fi pretul. Avand in vedere ca se va depune un efort mai mare in ceea ce priveste reclama anuntului, pretul va fi unul mai mare, iar negocirea nu va mai fi asa usoara. 

Fara mica publicitate, ziarele ar fi mai goale, unii oameni cumparand ziarele doar pentru rubrica de anunturi. Poate parea ceva lipsit de importanta dar valoarea unui lucru o pretuiesti doar atunci cand nu il mai ai.  Pe vremuri drumul pe care il parcurgeai pana la targ avea farmec. Te intalneai cu oameni din alte sate, iti faceai noi relatii iar pentru cei interesati de noutati intre vanzari puteau face dezbateri pe diverse teme: politice, religioase, filosofice iar pentru curiosi si informatii de tip can-can. Pe scurt targul reperezenta un ziar uman, din pacate cu evolutia tehnologiei si a oamenilor care sunt din ce in ce mai grabiti acest obicei s-a pierdut in timp. 

Anunturile  te ajuta sa faci cercetari statistice si sa faci o estimare de pret. De exemplu pe o anumita luna poti vedea care este procentul de apartamente puse spre vanzare si sa faci o medie pe tipul de apartament. 

Online sau tiparit, anunturile de tip mica publicitate vor fi mereu sursa principala de informatii pentru oameni, prin intermediul aceste rubrici oamenii au ocazia sa isi testeze abilitatile de vanzator, cercetator si compozitor. Aparent pare floare la ureche dar nu este usor sa compui un anunt. Trebuie sa stii cum sa formulezi asa incat cei interesati sa aiba informatiile necesare. Un plus pentru anunt il reprezinta introducere de fotografii in cazul bunurilor. 

Asa ca inainte de orice intentie de a vinde sau a cumpara ceva, apelati la mica publicitate.

 

 

 

Reclame

Un gând despre “Unde este rubrica de anunturi?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s