Dreptul meu la vacanta

Imi place sa calatoresc. De-alungul timpului am vizitat multe locuri pline de cultura. Fiecare a avut ceva de oferit. Cand decid ca vreau sa merg in vacanta, apelez la o agentie de turism. In vara aceasta am primit 2 oferte foarte tentante dar concediul imi permita sa merg in doar una dintre ele. Sa merg in vacanta cu Christian Tour este cea mai buna alegere pentru mine, iti ofera tot ce ai nevoie si mai mult. Am bifat vacanta vara 2019 pe lista de lucruri de facut.

Primul din agent mi-a prezentat toate argumentele pentru care ar trebui sa merg la Atena in Grecia. Este un oras plin de istorie si cultura. Conform legendei, atat Poseidon cat si Atena au cerut sa fie patroni ai orasului. Fiecare dintre ei a oferit un dar cetatii pentru a i se acorda aceasta onoare; astfel Poseidon a creat un izvor cu apa sarata pentru a simboliza puterea marii. Atena a creat in schimb maslinul, care simboliza pacea si prosperitatea. Atenienii au ales maslinul, numind astfel orasul dupa zeita intelepciunii.

Voi avea ocazia sa degust din mancarea lor ( souvlaki, fructe de mare, preparate din peste etc), sa vizitez cele mai importante obiective turistice: templul zeitei Atena si al altor zei, muzeul de numismatica, manastirile din zona. In Grecia au luat nastere multe: democratia, artele, povestile cu zeii Olimpului etc. Deja aceasta atmosfera ma duce cu gandul la Zorba Grecul.  Atena nu este de azi de ieri vizitata ci este un obiectiv turistic milenial. Pe orice bucatica de piatra ai calca, aceea reprezinta istorie. De suveniruri nici sa nu mai vorbesc. Imi va trebui un bagaj doar pentru ele, ca trebuie sa duc si acasa. Pe langa suveniruri voi adauga si cateva pieste vestimentare noi in garderoba.

acropolis-12044_1280.jpg

Cel de al doilea agent imi propune un sejur acasa in Romania unde as putea vizita cetatile medievale din Transilvania. Sighisoara este singurul oras cetate din Romania. In cadrul acestor vizite voi avea ocazia sa cunosc mai bine istoria Romaniei, comparativ cu ceea ce vad pe internet. Istoria traita este mult mai fascinanata. In perioada acestea se organizeaza multe festivaluri medievale si vom putea vedea obiceiurile de pe vremea respectiva: dansuri, muzica, istoria armelor si seara ecranizarea filmelor documentare. Si ultima dar nu cea din urma vom vedea cum se preparau bucatele inainte iar oamenii din satele din apropierea isi vor pune la preparate traditionale iar daca avem bafta sa gasim camasi populare traditionale cusute manual.

Romania-Corvins-Castle-with-wooden-bridge-Hunedoara.jpg

Intre zidurile cetatilor vom afla viata voievozilor si conducatorilor din Romania si ce minunatii ingineresti s-au folosit la vremea aceea.

Fiecare pare tentant. Grecia si Romania. Mereu am avut o slabiciune pentru perioada medievala asa in acest concediu voi merge prin Romania si in vacanta urmatoare voi merge la Atena. Nu este un loc de ratat, este vizitat anual de milioane de turisti si reprezinta un MUST, dar sunt constienta de cat de putin stiu despre istoria noastra iar prin aceasta vacanta voi avea ocazia sa invat multe lucruri noi.

Acest sejur 2019 l-am petrecut alaturi de Christian Tour.


Un gând despre “Dreptul meu la vacanta

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s