Dragul nostru copil

13 Martie – Vestea cea mare

Azi am aflat că sunt gravidă. Eram în mijlocul ședinței de dimineață, șeful meu era foarte stresat de o inspecție ce urma să aibă loc și în mijlocul discuției am ”zbughit-o” către toaletă deoarece dintr-o dată am simțit cum mi se întoarce stomacul pe dos. Am verificat calendarul și am văzut că menstruația ( ea reprezintă un proces de curățare le fete și indică faptul că sunt pregătite pentru a avea copii) îmi întârziase cu 3 săptămâni. După ce am ieșit de la muncă am fost la farmacie și am cumpărat un test de sarcină (nu este genul de test în care primim note) iar rezultatul arăta pozitiv.
Seara, asteptam să vină tatăl tău de la muncă să îi dau și lui vestea cea mare. Era nervos după o zi lungă la muncă dar după ce a aflat că va fi tată, grijile de la lucru au dispărut.

Și acum ce facem?

25 Martie – Prima vizită la medic

Astăzi mergem la medic pentru confirmare și să ne spună ce avem de făcut. Acesta ne-a sfătuit să nu dăm de veste tuturor, deoarece exista posibilitatea unui avort spontan ( adică tu sa nu fii destul de puternic pentru a te dezvolta în burtică). Trebuie să nu ne agităm, lucrurile trebuie luate pas cu pas. Este important să avem un regim alimentar echilibrat și aici este inclus și tatăl tău.

10 Aprilie – Nu totul este roz

Astăzi nu este o zi specială, dar aș dori să îți împărtășesc și lucrurile mai puțin plăcute când o femeie este însărcinată. Există presiunea celor din jur, se dau sfaturi de specialitate iar majoritatea nu sunt în măsură. Pe lângă presiunea celor din jur, mai sunt și gândurile pe care le am eu. Tatăl tău este lângă mine mereu dar nu pot să îmi vărs toți nervii pe el. Există expresia ”grețuri de dimineață”, dar ele pot fi prezente în orice moment al zilei. Odată cu evoluția sarcinii, trebuie să renunț la încălțămintea cu toc (uneori este incomodă dar mamei tale îi place moda) și să port încălțăminte comodă, să îmi schimb garderoba și să port haine de gravidă. Iar când burtica va fi mai mare, somnul va fi incomod. Imaginează-ți că ai o minge legată de tine ce nu îți va permite un somn confortabil.

Poate nu intelegi de ce îți spun aceste lucruri dar le spun pentru a înțelege părțile frumoase dar și cele mai puțin frumoase ale acestei călătorii.

26 Mai – Când te-am văzut prima dată la ecografie

Suntem în luna a 4 a de sarcină și mergem la spital pentru o ecografie ( un cinematograf în interiorul burticii). Eram foarte emoționați. Așteptarea la cabinet mi s-a părut o eternitate. După ce am intrat în cabinet, m-am urcat pe masă și când ți-am auzit bătăile inimii, totul din jur dispăruse, iar acest sunet ne-a umplut lumea de fericire. Medicul ne-a întrebat dacă vrem să știm sexul tău. Chiar dacă pentru noi nu era important dacă ești fată sau băiat ci doar să te iubim, i-am zis să ne spună. Ne-a zis că ești băiat. Tatăl tău desigur a început să cercetările pentru a-ți găsi un nume potrivit.

14 Iulie – Hai la cumpărături

Astăzi am mers cu tatăl tău la primele cumpărături pentru tine: un cărucior și un scaun auto. Acestea sunt lucrurile principale de care avem nevoie, de hăinuțe și biberoane le lăsam pe buni și mamaie să se ocupe. Pentru că te iubim și vrem să te protejăm, nu am cumpărat scaunul dintr-un supermarket sau alte magazine online, ci de la un centru de siguranță auto pentru copii. Tatăl tău vrea să îți ofere un cadou special și a vorbit cu un prieten de al lui ce este tâmplar și îți vor construi împreună primul tău pătuț.

Da, știu, toate par bine aranjate, dar totuși rămâne întrebarea ce mai importantă: Ceva bani mami? Bineînțeles că nu am omis acest aspect. Chiar dacă vei avea alocația lunară, plus bursele din partea bunicilor, vei avea un cont ce va fi deschis pe numele tău, iar la 18 ani îl vei putea investi în ceea ce vrei tu.

Încă de la primele vizite la doctor, acesta ne-a sfătuit să luăm în considereare recoltarea de celule stem din sângele de cordon ombilical, țesutul ombilical și placentă. Stiu ce spui… ”ce sunt cuvintele acestea”, stai liniștit îți explic:

Celule stem reprezintă materialul din care este format sângele, plămânii, rinichii și celelalte organe din corpul nostru. Acestea ne vor ajuta în vindecare, în momentul în care ne vom îmbolnăvi.

Cordonul ombilical este ”furtunul” de legătură. Prin el te puteai hrăni când eu mâncam sau beam ceva.

Placenta este un sancturar ( sau o cazamată) în care tu te dezvoltai. Din păcate nu suntem Captain America sau Superman să fim imuni la orice este în jurul nostru.

Cum avem prieteni la bancă ce ne oferă un cont de economii, așa și prietenii de la Cord Blood Center oferă recoltarea placentei și păstrarea ei ca sursă de celule stem.

30 August – Din femeie de carieră în viitoare mamică

Astăzi a fost ultima zi de lucru, urmând să intru în concediu de maternitate, acest lucru însemnând că vom avea mai mult timp de petrecut împreună, ne odihnim dupa amiază, vom face gimnastică. Spre seară când citeam, am simtit câteva ”lovituri”, probabil voiai să transmiți că te plictiseste subiectul și vrei mai degrabă să vedem un film.

10 Octombrie – Bine ai venit!

Astăzi te-ai născut! Ai fost o surpriză pentru toată lumea. Medicul a estimat că te vei naște cu 5 zile mai târziu, iar partea cea mai faină este că te-ai născut exact de ziua mea. Vom avea cele mai faine aniversări!

Te iubim!

Cu drag, Mami și Tati!

Articol scris pentru a doua probă SuperBlog 2020

Sursa foto: Unsplash, Pixabay, Dreamstime


Un gând despre “Dragul nostru copil

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s