Hai să mergem acasă

De unde am plecat

M-am născut și copilărit la bloc. Conceptul de casă de vis îl avem cu toții, dar pentru mulți rămâne un vis. Problema este că ne gândim la o casă de basm, vedem cum și-au construit alții și nu ne documentem și pe partea mai puțin „frumoasă”, cea a procesului de construire și renunțăm când dăm de greu.

De-alungul timpului când ne doream să renovăm, nu puteam să facem totul dintr-o dată. Pentru că nu găseam tot ceea ce aveam nevoie și trebuia să facem comenzi peste comenzi, timpul de livrare era mare iar meșterii nu aveau cu ce să lucreze. Niciodată nu era curățenie pentru că erau materiale de construcții peste tot și având covoare, mereu erau rulate și mutate de colo-colo. O altă provocare era căratul materialelor. Locuiam la etajul 4, nu aveam lift plus că mai erau și vecini ( de cele mai multe ori vârstnici) care se simțeau deranjați. La bloc sunt anumite reguli de respectat iar acest lucru ne îngreuna și mai mult. Am decis că e timpul să nu ne mai amânăm visul și să ne mutăm la casa noastră.

Unde am ajuns

Căminul nostru dorim să fie fără etaj. Nu ne dorim o casă complet mobilată deoarece vrem să aibă și amprenta noastră. Pe un site de imobiliare am găsit o casă cu o suprafață utilă de 97MP, 1700MP de teren cu pomi fructiferi și 2 terase. Prețul casei a fost 40 000 euro dar am reușit să negociem la 36 000 euro. Are 3 camere ( 2 dormitoare + 1 sufragerie), o bucătărie și o baie.

Pentru a nu repeta experiențele neplăcute cu apartamentul, am căutat o echipă de specialiști care să ne ajute cu tot ceea ce avem nevoie dintr-un foc. Vindem-ieftin.ro a fost soluția potrivită nouă. Nu vă lăsați păcăliți de nume, noi eram cât pe ce să îi ratăm. Care este conceptul lor? Nu au intermediari în procesul de achiziție și livrare, găsim totul într-un singur loc și nu trebuie să plătim transportul pentru fiecare lucru de care avem nevoie.

Primul aspect cu care am început a fost este să reparăm, curățăm și să zugrăvim pereții interiori și exteriori. Apoi să schimbăm acoperișul. Inițial, acoperișul era din tablă și a ruginit de-alungul timpului. Îl vom înlocui cu țiglă metalică deoarece are durată de viață mai mare iar culoarea se poate integra mai ușor în peisaj (culori pământii sau burgundiu).

Parchetul este un must, așa că în toată casa am pus parchet dublustrat din stejar.În baie, faianța și gresia au tematică maritimă iar bucătăria are aspect rustic.

În sufragerie am vrut să fie cât mai mult spațiu, neîncărcat cu mobilă, singura piesă de mobilier majoră fiind o bibliotecă în care sunt expuse colecția de cărți. În primul dormitor, pe un perete este un fototapet cu priveliște către Manhattan iar în al doilea o tematică de savană.

Pe tot parcursul proiectului nostru, informațiile și recomandările le-am primit pe un grup dedicat Whatsapp V.I.P. Pe acest grup am primt informații despre alegerea materialelor de construcții.

Noi câteodată visam la floricele pe câmpii dar consultanții ne explicau ce este potrivit și ce nu. Pentru a vedea consultanții dar și curioșii că totul s-a desfășurat în cele mai bune condiții am făcut și recenzii video ( nu doar pentru că este la modă dar și pentru a arăta ce oferă pe bune partenerii de la Vindem-Ieftin.ro, adică ceea ce promit – profesionalism).

Ce am învățat

Reluând ideiile de mai sus putem spune că sunt importante următoarele:

  • să îți stabilești de la început un buget
  • să ai o echipă de consultanță care să te ajute pe tot parcursul proiectului ( nu toți suntem cunoscători în domeniul construcțiilor și asta nu e o rușine)
  • să îți achiziționezi materialele dintr-un singur loc pentru câștiga timp și bani ( furnizori diferiți înseamnă costuri mai mari pentru transport)
  • și cel mai important să pornești în acest proiect cu răbdare

Articol scris pentru proba 4 SuperBlog 2020


Un gând despre “Hai să mergem acasă

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s