Inovarea care continuă

Cum ne cunoaștem colaboratorii

Alegerea unui colaborator este precum un interviu pentru un job. Este nevoie de un CV în care aflăm numele candidatului, experiența anterioară și aptitudinile acestuia. După ce îl cunoaștem, îl întrebăm de el este candidatul potrivit și care sunt așteptările salariale. Până luam decizia de angajare solicităm și o scrisoare de recomandare de la utlimul loc de muncă. Același lucru se aplică și când alegem un partener, în cazul de față firmă de construcții. Trebuie să îi cunoaștem profilul, experiența pe piață, care sunt punctele forte, care au fost părerile celorlalți clienți cu care au colaborat și care sunt costurile.

Cine este Frisomat

Frisomat împlinește anul acesta 25 de ani de activitate în România și 43 de ani de când a fost înființată în Belgia. Vârsta medie a unei companii la noi în țară este de 10 ani iar Frisomat este peste medie. În cei 25 de ani de activitate în România au avut peste 890 de clienți. Are filiale în 14 țări iar producția se realizează în Belgia și Brazilia. Pentru că sustenabilitatea este importantă, mai ales la proiectele industriale, 50% din energia consumată provine din panouri solare, oțelul este 100% reciclabil iar structura metalică din oțel consumă cu 30% mai puțin oțel și este la fel de rezistent. Toate aceste aspecte ale sustenabilității le aduce un avantaj față de concurenți.

Respectarea clientului este la fel de importantă și nu se rezumă doar la ofertare și construcție. Oferă consiliere pentru alegerea în cunoștință de cauză a variantei finale, respectă legislația, exista teste de siguranță a halelor, se cunoaște sursa materiilor, au colaboratori în zonele unde se va desfășura construcția. Dacă au nevoie de un număr suplimentar de angajați din celelalte filiale, nu se va modifica costul agreat inițial, dețin controlul asupra întregului proces de la proiectare. dezvoltare, transport și montaj. Pandemia de la începutul anului 2020 nu a afectat finalizarea proiectelor deja începute, pastrându-se normele în vigoare, acest aspect bucurându-i pe clienți. #FRISOCare

Garanția pentru structura metalică este pe durata de viață a halei.

Sursa: Frisomat.ro

Am făcut această prezentare pentru că trebuie să îți cunoști partenerii și să nu ai surprize pe parcurs, suspectând posibile nesincerități din partea lor.

Visul meu alături de Frisomat

În România este foarte popular laptele de vacă, consumat în diverse forme: iaurt, brânză, unt sau pur și simplu. Așa că îndrăznesc cu ceva mai puțin popular pe piață – laptele de capră.

Avantajele consumului laptelui de capră:

  • Nu provoacă alergii sau intoleranță alimentară
  • Crește imunitatea și densitatea osoasă
  • Susține sistemul digestiv și cardiovascular
  • Nivelul de energie este unul ridicat

La fel ca vacile și caprele sunt împărțite în 2 rase: de carne și de lapte. Eu îmi doresc o rasă de lapte precum Saanen sau Alpină franceză. Aceste 2 rase dau zilnic un maxim de 4-5 l de lapte iar o vacă produce în medie 25 de litri de lapte pe zi în funcție de rasă. Așa că pentru o producție profitabilă ar fi nevoie de 150 de capre iar dimensiunea halei să fie de aproximatov 620 mp.

Am ales halele agricole de la Frisomat. Mi-au recomandat o hală modulară care să poată fi extinsă, adică dacă mai vreau 50 de capre să nu construiesc o hală separată ci să o extind pe cea construită inițial. Pe lângă inginerii care se ocupă de construcție, colaborează și cu veterinarii pentru a se asigura că animalele vor avea condițiile necesare pentru un trai fericit.

Frisomat nu are un preț standard pe mp, deci costurile pe care le-a avut o altă fermă nu se vor aplica fermei mele. Pentru a reduce întârzierile s-a optat pentru un proiect hala metalică iar timpul de construcție a fost de aproximativ 6 săptămâni. Pe lângă construcția propriu zisă, am fost ajutată și cu autorizațiile pentru fermă.

Principiul de bază în zootehnia ecologică este apropierea animalelor de mediul natural, aplicarea de metode și tehnici care respecta tehnologia normală a animalelor. Adăposturile trebuie să corespundă cerințelor fiziologice, igienice și de producție. Condițiile necesare și suficiente pentru ca într-o fermă să se obțină lapte certificat ecologic sunt stipulate în Regulamentarea UE 2091/92 și caietele de sarcini elaborate în diferite țări. În România producția ecologică e reglemetată prin Ordonanța de Urgență 34/2000 și altele. – Frisomat

Acum, căprițele mele au toate condițiile necesare pentru a produce lapte, dar munca mea nu s-a încheiat aici. Am de lucru la crearea campaniilor de informare în care sunt prezentate beneficiile consumului de lapte de capră, să îmi aleg cu grijă publicul țintă și să fiu prezentă pe toate mediile de socializare. Iar dacă afacerea ia amploare știu că cei de la Frisomat vor fi alături de mine pentru a-mi extinde ferma.

Concluzii

Ce le recomand celor de Frisomat este să își continue activitatea la cele mai înalte standarde precum au demontrat-o până acum. Ce nu am menționat la începutul articolului a fost relația pe care o are compania cu angajații ei. Îi pregătește atât în țară cât și în străinătate și nu doar pe cei care sunt pe teren ci și pe cei din zona de birouri. O altă recomandare pe care le-o dau este să colaboreze cu liceele de profil prin efectuarea de stagii de practică pentru că școliile de meserii nu mai există. Acest lucru va aduce un plus la cât de implicată este compania în ceea ce privește comunitatea plus că vor descoperi angajați valoroși.

Sursa: Pagina de Facebook Frisomat

Voi știți un motiv pentru care să nu îi aleg pe cei de la Frisomat? Ei au toate calitățile pentru care să îi numim parteneri pe termen lung.


Un gând despre “Inovarea care continuă

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s