Bijuterii de poveste

Bijuteriile au 2 povești. Prima este despre cum au fost create iar cea de a doua despre călătoria lor alături de cine le poartă. De multe ori, noi fetele căutăm în cutiile de bijuterii ale bunicelor sau mamelor noastre acea bijuterie inedită. Fetele la nuntă primesc în dar de la femeile mai în vârstă un colier sau o brățară sau inelul de la viitorul soț este primit moștenire din partea familiei lui. Dar ce ar fi să creeăm noi o poveste asemănătoare? Să fim noi cele care lăsăm moștenire fiicelor, nepoatelor noastre niște bijuterii de poveste. Argintul spre deosebire de aur se completează mult mai bine la ținute, formale sau casual. Bijuteriile din aur pare că cer puțin mai mult în crearea de ținute pe când argintul estre foarte relaxant: merge la școală, la muncă la festival etc. Fiecare bijuterie pe lângă povestea pe care o are, mai are prezentă șo persoana care a dăruit-o, călătorind în timp și în diverse locuri, devenind astfel nemuritor.


Sunt două persoane cărora vreau să le ofer niște bijuterii de poveste, chiar dacă una dintre ele nu s-au născut încă. Acestea sunt: mama mea și viitoarea mea fiică. Indiferent dacă ești fată sau băiat mama este prima femeie din viața noastră. Ea este cea care ne oferă totul și nu așteaptă nimic în schimb. Chiar dacă mama mea nu așteaptă nici un cadou din partea mea, bucuria pe care o are când primește ce îi ofer mă face să o ignor atunci când spune: „Nu îmi mai cumpăra nimic, am tot ce îmi trebuie”. Când eram mică de la mama mea am primit o pereche de cercei pe care i-am purtat tot timpul de atunci și nu i-am dat jos. Acum este rândul meu să îi ofer o pereche de cercei din argint. Cerceii vin în multe variante: cu perle, cu pietre semiprețioase, mai mici sau mai mari.

Fiicei mele vreau să îi dăruiesc două seturi de bijuterii care să conțină: cercei, colier și o brățară de argint pentru evenimentele mai elegante și un set pentru vară care conține: cercei, brațară de mână și brățară de picior din argint. În setul elegant, piatra centrală este ametistul iar în cea relaxantă, cea de vară va fi simplă fără pietre.


Vreau ca amândouă să se bucure cât mai mult timp, bijuteriile să călătorească peste tot ca după ani și ani povestea lor să le adauge valoare. Poveștile pe care le pot avea aceste bijuterii pot fi despre prima întâlnire a fetei mele, despre momentul în care mama mea își va ține pentru prima dată nepotul/ nepoata și strigată pentru prima dată bunica.


M-aș bucura să știu că bijuteriile pe care le ofer cadou, vor mai fi prezente în familie și peste 80 de ani iar fetele de atunci le vor purta alături de moda „intergalatică” și vor posta poze sau holograme depinde de tehnologie pe rețelele lor de socializare.
Tu ce bijuterie i-ai dărui femeii din viața ta? Alegi să i le oferi la o ocazie specială sau o iei prin surprindere?

Articol scris pentru proba 10 Spring SuperBlog

Sursa foto: Indira.ro


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s