Vizitează litoralul românesc în siguranță

Disclaimer:

Acest articol este scris ca provocare din partea Superblog si Litorarulromanesc.ro

Timp de citire: aprox. 10 minute

Vă este dor de mare? Și mie! Da, pandemia a limitat numărul călătoriilor dar soluțiile aduse pe plan medical ne oferă posibilitatea de a călători, dacă respectăm regulile, care sunt făcute să fie respectate, nu încălcate.

Eu anul acesta aș vrea să mă reîntâlnesc cu Marea Neagră, ofertele litoral 2021 sunt bogate iar stațiunea pentru care optez este Neptun-Olimp, deoarece nu este foarte aglomerată comparativ cu stațiunile populare (Mamaia, Costinești, Vama Veche etc) și pentru că în această stațiune am avut partea de cea mai plăcută întâlnire cu marea.

Sursa: Arhivă personală

Ce fac diferit față de celelalte vacanțe este să nu îmi mai planific singură vacanța și să apelez la agenția Litoralulromanesc.ro. De ce agenție de turism? Pentru că nu cunoaștem toate hotelurile și pensiunile din stațiuni, nu știm dacă aplică regulile distanțare și din păcate se întâmplă ca unii proprietari de case de vacanță sau pensiuni să nu își respecte angajamentul și riscăm să pierdem banii dați în avans. Agențiile de turism au contracte cu unitățile de cazare și nu există nimic ce este ascuns față de client. De ce Litoralulromanesc.ro? Deoarece ei sunt din Constanța și știu foarte bine ce merită văzut, sunt specializați pe litoralul romanesc și colaborează cu unități de cazare din toate stațiunile din toate categoriile.

Pe lângă faptul că ne este recomandat să apelăm la o agenție, este importantă și o asigurare storno. Dacă înainte nu prea acordam atenție acestei asigurări, acum nu este de glumă. Pandemia a afectat financiar pe mulți dintre noi. Rezervările sunt plătite în avans iar pentru a avea o plasă de siguranță, o asigurare storno cu acoperire Covid-19 îmi va garanta returnarea banilor dacă se va anula vacanța din motive ce țin de pandemia de coronavirus. În această perioadă nimic nu este sigur și riscul trebuie lăsat de o parte. În geanta de plajă voi avea mereu produse dezifectante: gel de mâini, șervețele umede și măști dar să nu uit de protecția solară și o pălărie.

Sursa foto: Litoralulromanesc.ro

Pentru că am vorbit de risc mai devreme, prefer să îmi planific vacanța din timp pentru a ști exact unde mă cazez iar de acolo să îmi planific activitățile zilnice pe parcursul vacanței. Pachetul all-inclusive sună tentant mai ales pentru familii care vin cu copii iar părinții să nu mai aibă grija mâncării pentru că și ei sunt în vacanță nu doar cei mici. Eu îmi doresc un pachet la un hotel de 3* în care să conțină cazare și mic dejun. Pentru mine, hotelurile de 3 stele au tot ce îmi doresc: cazare, restaurant și priveliști superbe. Celelalte beneficii cum ar fi: sală de conferință, piscină privată, loc de joacă și sală de fitness nu sunt prioritare pentru mine. Mergând doar eu și cineva drag, putem să ne facem planul și în camera noastră, dacă vrem să ne bronzăm sau să înotăm putetm merge dimineața când este mai puțină lume și eventual facem și o scurtă alergare pe plajă având ca muzică de fundal valurile și pescărușii. Locul de joacă este pentru cei mai mici ca mine.

Îmi doresc doar pachetul cu mic dejun deorece nu imi voi petrece sejurul exclusiv pe plajă. Vreau să mă asigur că respect micul dejun care pentru mine este cea mai importantă masă din zi iar pentru prânzi și cină mă adepteze locurilor vizitate. Îmi doresc să cunosc orașele: Constanța, Mangalia, Murfatlar. În Constanța știu că mă pot baza pe Diana Slav care îmi va spune poveste fiecărei clădiri, iar pasiunea pe care o are când îți povestește istoria locului te face să te întorci în fiecare an.

Sursa foto: Pagina Facebook Constanta Walking Tour with Diana Slav

În Constanța putem vedea: portul, Casinoul, moschei, biserici grecești, sinagogi și lista continuă. În Mangalia voi vizita: Moscheea Esmahan Sultan, Cetatea Callatis, Muzeul de Arheologie Callatis iar la Murfatlar voi explora lumea viticolă, degustând vinuri din diverse soiuri. De văzut avem ce vedea doar timp să avem.

Concluzii pentru a avea o vacanta in siguranta:

  • apelați la o agenție de turism specializată pe litoralul romanesc
  • incheiati si o asigurare storno pentru a nu exista posibilitatea să pierdeți banii
  • puneți toate întrebările la care doriți răspuns pentru a avea un sejur liniștit
  • respectați normele de protecție și distanțare
  • și nu în ultimul rând, bucurați-vă de vacanță deoarece ne ajută foarte mult să eliminăm energia negativă și să ne încărcăm cu un suflu nou.

Tu cum îți vei petrece vara 2021?


Un gând despre “Vizitează litoralul românesc în siguranță

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s