Natura, cel mai bun prieten chiar și când locuiești printre betoane

Una dintre cele mai dragi amintiri ale copilăriei mele a fost vara când din crengile de tei, culegeam cu tatăl meu frunzele ce urmau a fi puse la uscat pentru iarnă. Eram foarte mândră de puteam savura cu un ceai din frunze culese de mine. Copilăria mea nu a fost chiar printre betoane deoarece aveam pădurea lângă mine și mergeam în diverse ocazii să culeg plante diverse. Țin minte că eram în clasele primare iar învățătoarele noastre au organizat o mini excursie în care trebuia să culegem frunze de pătlagină și păpădie. De asemenea am avut și o mică prezentare în care în care ne-a fost explicat rolul fiecărei plante. Ce ne-a mai fost predat la ora de botanică era faptul că pentru fiecare anotimp sunt plante care fie sub formă de ceaiuri, siropuri sau suplimente sub formă de pastile ne ajută la întărirea sistemului imunitar.

Timpul a trecut, am absolvit liceul, am mers la facultate iar acum lucrez în centrul Bucureștiului, natura fiind destul de departe. Până să vorbim de locul de muncă hai de vorbim despre viața de student. Dacă ai stat la cămin probabil vei înțelege la ce mă refer. Camera o împărțeam cu 2-4 colegi și aveam totul la comun: frigider, baie, dulap. Bucătaria era pe palier, și era împărțită cu un etaj întreg. Acest cămin avea să fie pentru 5 ani de zile casa mea departe de casă. Pentru tot ceea ce îmi făceam de mâncare sau cumpăram o aveam pe mama mea în telefon să mă ajute cu sfaturi și indicații. Iar apoi venea acel moment al anului în care în care mă îmbolnăveam și bineînțeles că nici de la farmacie nu știam ce să iau. Mama mea mi-a recomandat Fares, deoarece are naturale ce ma vor ajuta să îmi revin. Gama Plantusin care ușurează expectorația este mai mult decât binevenită.

Dimineața după micul dejun iau o capsulă și o lingură de sirop, la prânz altă pastilă iar seara o lingură de sirop și un ceai cald. A fost nevoie de câteva zile și sfatul mamei pentru a nu mai deranja cursurile la facultate cu expectorațiile mele. Chiar dacă acum sunt adult și îmi port singură de grijă nu uit de sfatul mamei de a bea un ceai seara deoarce ajută la hidratare și un stil de viață sănătos.

Un stil de viață sănătos nu îl putem aborda doar văzând reclame la televizor, trebuie urmărit la cei din familie iar atunci când creștem mari să oferim și noi un bun exemplu celor mici. Cum tatăl meu mi-a spus de beneficiile ceaiului de tei și am cules împreună cu el așa și eu la rândul meu voi oferi copilului meu același exemplu. Din 1929, Fares oferă soluții pentru noi iar de 25 de ani gama Plantusin oferă soluții din produse pe bază de plante.


Un gând despre “Natura, cel mai bun prieten chiar și când locuiești printre betoane

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s