Despre anteprenoriat cu Valentin Anghel

În această editie a competitiei Superblog am primit o provocare, zic eu interesantă. În mod normal când primim brieful, trebuie să ne informăm și să scriem un advertorial creativ despre un anumit produs sau serviciu. Acum trebuie să scriem despre omul din spatele companiei, ce se numește AVBS Credit.

Câteva cuvinte despre AVBS Credit:

 • Este o companie de intermediere credite bancare și sau non bancare
 • Are parteneri cunoscuți în toată țara: BCR, BRD – Group Societe Generale, Idea Bank, Simplu Credit IFN, Credius IFN etc
 • Este prezent în țară având peste 50 de francize
 • Soluții de finanțare oferite: credite ipotecare, credite Noua Casă, credite de nevoi personale, credite pentru construcții, toate tipurile de credite IMM, soluții de refinanțare, soluții de finanțare de tip leasing, credite auto, credite rapide și carduri de credit.

Cine este omul din spatele AVBS Credit? Numele lui este Valentin Anghel și a fondat această companie în anul 2007. În interviul blogosferic de la SuperBlog, Valentin ne-a spus despre viața lui de la angajat la antreprenor următoarele: „ Eu am fost angajat la o firmă de notariat de prestigiu în București, pe lângă această firmă mai avea colaborări cu alte firme de notariat din București și județul Ilfov. La vârsta respectivă ( 26-27 ani), câștigurile lunare erau aproximativ 5000 euro pe lună, cu care nu știam ce să fac. Nu aveam anumite dorințe: mașină primeam de la lucru, casă nu îmi doream, așa că banii i-am adunat într-un cont. După 5 ani de lucru în domeniul notarial, am început să simt o nemulțumire, dar nu față de domeniul în care lucram ci faptul că nu mai voiam să lucrez pentru un șef. Voiam să pornesc eu o companie și am identificat în sfera mea de lucru că multe persoane nu își puteau accesa fondurile iar eu am vrut să fiu soluția. Am fost la bănci să întreb dacă sunt interesați de serviciile de mele de intermediere aducându-le clienți, au acceptat, am fost înconjurat de oameni de la care am învățat tot ce înseamnă bazele unei companii. Nu a fost ușoară acestă trecere de la angajat la angajator. Sunt mult mai multe responsabilitați dar le-am luat pas cu pas.”

La ce întrebări a răspuns Valentin Anghel?

Poate să fie oricine antreprenor? Răspunsul este depinde. Trebuie să:

 • Cunoști domeniul în care dorești să activezi
 • Trebuie să cunoști partea legislativă, ce acte ai nevoie, ce înseamnă să ai în subordine oameni
 • Să perseverezi, deoarece la început nu este ușor
 • Să ai o „rețea” de oameni ce te pot îndruma, este important să fii conectat

Pot exista nemulțumiri și când ai stabilitate financiară? Da.

Conform Piramidei lui Maslow nevoile noastre sunt următoarele: fiziologice, securitate, apartenență stimă și autorealizare. În anii petrecuți în notariat, Valentin și-a îndeplinit primele 4 nevoi, dar ultima nevoie nu o simțea. Ceea ce simțea era că nu ar fi putut rămâne pe termen lung un angajat. Nu spune că este greșit să fii un angajat, deoarece sunt mulți care se simt împliniți. El voia mai mult.

Ce autori ne recomandă antreprenorul Valentin Anghel să citim?

 • David R Hopkins
 • Jiddu Krishnamurti

Amândoi au o inteligență aparte, dovadă fiind numărul de cărți publicate și numărul de limbi în care au fost traduse. Fiind cărți de dezvoltare intelectuală, nu se recomandă citirea lor ca pe o carte de beletristică. Trebuie să fii conștient că nu știi nimic și citind cărțile acestea vrei să înveți. Cartea preferată a lui Valentin dintre cărțile scrise de filsozoful Jiddu Krishnamurti ce se numește: „Eliberarea de cunoscut”, carte ce se găsește și la librăriile din țară iar dintre cele scrise de David R Hopkins este „Vindecare și recupare” care la fel se regăsește și la noi.

Acestea sunt doar o parte din ceea ce reprezintă antreprenorul Valentin Anghel și AVBS Credit, iar pentru mai multe informații legate de antreprenoriat și credite puteși afla accesând link-urile de mai jos:


2 gânduri despre “Despre anteprenoriat cu Valentin Anghel

 1. Ambii autori sunt foarte cunoscuți în România și au foarte mult cărți traduse, acestea ne ajută în toate aspectele vieții, nu doar în cea personală, ci și în cea profesională.
  Îți mulțumesc pentru articol!
  Mult succes!

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s