Dieta inteligenta

Cele mai mari planuri pentru a slabi se fac in perioada Anului Nou, cand ne propunem sa slabim pana la vara pentru a arata bine in costumul de baie. O parte reusesc, o parte nu reusesc.

Unul dintre cele mai mari vicii ale omului il reprezinta mancarea. Cand ne gandim la vicii, le asociem cu fumatul, alcoolismul, drogurile si multe altele asemanatoare. Aceastea ne ingrijoreaza pentru ca au un impact puternic in societate, dar nimeni nu se gandeste la viciul ascuns: mancatul in exces sau dezordonat. Acest viciu este unul tacut pentru ca nu sunt multi cei care reactioneaza. Hai sa ne imaginam urmatoarea situatie: in oras in centru vechi vedem pe terasa o fata care fumeaza, ne gandim ca prin fumat isi distruge santatea ei. Vedem o alta fata care sta pe o banca si mananca un produs de panificatie. Reactia noastra este neutra. Acest viciu orbeste, pentru ca nimeni nu calculeaza cate cornuri cu ciocolata ai mancat ci cate pahare de bere ai baut sau cate tigari ai fumat. De asemenea si bauturile alcoolice contribuie la surplusul de greutate, alcoolul transformandu-se in grasime.

Multi considera ca excluderea micului dejun este o metoda buna de slabire pentru ca mananci mai putin. Din pacate creierul nu poate fi pacalit asa usor.  Daca sarim peste micul dejun este posibil ca seara sa ne fie foame si sa mancam mai mult in comparatie cu o cina obisnuita si nu am rezolvat nimic. Mesele trebuie sa fie echilibrate. Exista diverse diete care iti promit ca slabesti multe kilograme intr-un timp scurt. Dieta pe care o alegi trebuie sa se potriveasca metabolismului tau. Dupa o perioada in care stomacul a fost obisnuit cu mancare la  orice ora a zilei, trecerea la un regim controlat ii va provoca un soc. La inceput este greu pentru ca trebuie sa iti modifici programul de servire a mesei. Dar in timp vei vedea ca totul se va echilibra nu vei mai putea sa mananci mai mult nici daca vrei. 

smartdiet-1-300x300

Un bun inceput pentru o dieta sanatoasa este un calendar. Iti notezi zilnic ce meniu doresti sa servesti in zilele urmatoare. Dupa ce ti-ai format un meniu, trebuie sa il respecti fara a face abatere nici macar pentru un moment dulce. Este tentant dar dupa ce vei ajunge la greutatea dorita de tine vei fi mult mai multumit de tine.  Dupa ce ai ajuns la greutatea dorirta, nu inseamna ca te vei neglija, trebuie continuat intr-un mod echilibrat.

Smart-Diet-Experience-1-1024x683

Nu toti avem timpul si cunostintele necesare pentru a crea meniul perfect pentru noi, de aceea este bine sa apelam la specialisti. Prietenii de la Smart Diet, vin cu un meniu saptamanal ce contine mesele pentru o saptamana intreaga ( mic dejun, pranz, gustare si cina). Aceste pachete au calculate caloriile pentru a putea slabi sanatos. Preparatele pot fi servite atat reci cat si calde ( dar nu excesiv pentru a nu-si pierde proprietatile). Preparatele sunt gandite in asa fel incat sa fie transportate cu usurinta la locul tau de munca.  Un alt avantaj al acestui pachet il reprezinta timpul de livrare: intre 6 si 48 de ore. Daca intri pe site-ul celor de la Smart Diet, 3 pasi vei afla care este indicele de masa corporala si de cat timp vei avea nevoie pentru a ajunge la greutatea dorita. 

1

2

In functie de regimul alimentar dorit Smart Diet vine cu 3 variante, dintre care una este pentru cei care au un regim de viata vegetarian. Acestea sunt: Smart White, Smart Purple si Smart Green. Pachetele pot fi comandate cu usurinta online iar livrarea pachetelor este gratuita. Daca este sa facem o comparatie cu meniul stabilit de noi si cel facut de nutritionisti, vedea ca ne va costa mai putin daca apelam la specialisti. Prin propriu exemplu ii facem si pe cei din jur sa se gandeasca serios la sanatatea lor si poate chiar sa aplice din ceea ce vad la noi.

Smart-Diet-Experience-2

Atunci cand va ganditi „Ce bine ar merge ceva dulce!” daca locul va permite, puteti face 5 genoflexiuni iar gandul ispititor va disparea. 

Articol scris pentru Spring SuperBlog 2019

Sursa foto: Smart Diet


Un gând despre “Dieta inteligenta

Lasă un comentariu