Blogging – de la inceputuri pana in prezent

La inceputurile blogging-ului era nevoie doar de un calculator in care sa scrii. Azi impreuna prin evolutia tehnologiei, a evoluat si blogging-ul. Este mult mai diferit sa scrii. Inainte, sursa de conectare cu lumea virtuala era acasa, sau la internet caffe-uri unde aveai un calculator cu un monitor nu foarte mare si viteza de procesare a informatiilor mult mai scazuta. As zice ca as fi putin nostalgica dupa acele internet caffe-uri dar ele s-au schimbat devenind azi cafenelele in care multi venim, fie cu laptopul sau tableta si avem la dispozitie, Wi-fi, prize in care sa ne incarcam device-urile si nelipsita cafea.

Si pentru ca am mentionat de laptop-uri si tablete in cafenele, ele trebuie transportate cu mare grija, nu orice rucsac pe care il avem la dispozitie este bun pentru protejarea micilor noastre „bijuterii tehnologice”. Avem nevoie de genti care au dimensiunea laptop-ului pe care il avem.

SPM7942_01-768x768

De precizat ca trebuie sa fie loc si pentru incarcator, iar daca sunteti fani al mouse-ului este nevoie si de un mousepad pentru a evita impuritatile.  Atentia pe care o acordam gentilor pentru laptop, tableta, mouse, camere foto, cabluri etc trebuie sporita mai ales cand zburam cu avionul, totul trebuie compactat in asa fel incat acestea sa nu ajunga la cala unde risca sa se deterioreze.

Gamerii – aceeasi oameni ca noi sau alta specie de oameni?

Sunt multe jocuri in retea ce pot fi jucate si pe telefon in metrou in drum spre munca/scoala dar ecranul mic de telefon, oricat de mare incearca deazvoltorii sa il faca, nu se compara cu biroul de acasa in care ai un laptop/PC cu boxe, mouse si scaun de gaming. Gandeste-te numai la acea senzatia in care castigi Call of Duty, PUBG, ai tehnologia la tine acasa.

SP-GC-GR168_03-1-768x768.jpg

Cabluri, cabluri si din nou cabluri

Din pacate nu avem acumulatori cu durata de cel putin 10 ore de functionare intensa si trebuie sa avem la dispozitie mereu cate un incarcator, un cablu de date pentru telefon in caz ca nu avem bateria externa la noi sau o priza disponibila. Cu timpul am ajuns sa reducem numarul de cabluri: Mouse, si boxele pot fi conectate prin wireless.

Accesorii laptop

In orice categorie de blogger ai fi: filme, mancare, literatura, gaming, high tech etc ai nevoie de urmatoarele accesori pentru momentele in care iti vine inspiratia in tren, masina ( asta daca nu esti la volan), la cafenea:

  • Cooling pad
  • Incarator laptop
  • Hub USB ( in cazul in care laptopul nu are suficiente)

Tu ce parere ai? Cat de mult s-a schimbat bloggingul prin tehnologie?

 

 


Lasă un comentariu