Profesionalismul se vede de la intrare

Despre igienă personală și a spațiilor în care locuim învățăm de mici de la părinți. Care sunt regulile de igienă acasă și unde mergem. Cu aceste învățăminte pornim în viața noastră de adulți. Cu toții, angajați sau antreprenori avem de respectat un set de reguli de curățenie. Din păcate sunt mulți care nu le respectă sau doar pe jumătate. Nu este cazul să vorbim despre respectarea regulilor de curățenie în clinicile medicale deoarece este un subiect sensibil și consider că specialiștii în domeniu au o opinie avizată. Cei de la Medical Shop oferă o gamă largă de consumabile medicale pentru clinici medicale, centre fitness, spa, saloane de înfrumusețare, masaj etc.

Curățenia în saloanele de înfrumusețare

Azi vom discuta despre saloanele de înfrumusețare. Acestea sunt frecventate și de bărbați nu doar de femei. Un salon de obicei are următoarele servicii: coafură, manichiură-pedichiură, cosmetică (machiaj, epilare) și/sau tratamente faciale. Profesionalismul unui salon este dat și de curățenia pe care o întreține.

La manichiură și pedichiură, cosmeticiana pe lângă faptul că trebuie să aibă instrumentele de lucru curate ( pilă, forfecuță etc), pentru a reduce riscul alergiilor sau bolilor de piele trebuie să poarte mănuși de unică folosință și mască chirugicală. Înainte și după orice tratament mâinile trebuie spălate iar uscarea se face cu prosoape sau șervete de unică folosință sau prin folosirea unui aparat de uscare a mâinilor. Când vine vorba despre pensat sau tratamente faciale, acestea se realizează pe un pat de cosmetică. La fiecare client se schimbă rola de cearceaf iar în timpul tratamentului acestea trebuie să poarte botoșei pentru ca încălțămintea să nu murdărească masa.

Sursa foto: Medicale Shop

Când vine vorba despre tuns și coafat, trebuie avut grija ca podeaua să fie atent curățată și să nu rămână fire de păr pe jos. Prosoapele să fie în număr cât mai mare pentru a nu folosite de prea multe ori iar acestea să fie spălate cu detergenți speciali autorizați.

Regulile pe care trebuie să le respecte un salon de înfrumusețare sunt asemănătoare cu cele pe care o clinică le urmează. Iar acestea nu trebuie respectate doar pentru a proteja clienții ci și angajații. Un alt aspect important de care trebuie ținut cont reprezintă uniforma angajațiilor. Pe lângă faptul că reprezintă profesionalismul firmei dar nici nu este igienic ca hainele cu care le poartă la lucru să fie aceleași în care își desfășoară activitățile de zi cu zi.

În condițiile actuale în care suntem mult mai atenți în ceea ce privește normele de igienă. Pentru a evita aglomerația în saloane, fiecare tratament trebuie efectuat pe bază de programare. De asemenea pe lângă mască și mănuși, purtarea vizierei protejează ochii.

Sursa: Unsplash

După o zi de activitate, tot ceea ce a fost folosit: măști, sticle de gel dezinfectant, mănuși și alte consumabile, acestea sunt puse in containere separat de celelalte pentru a nu împrăștia posibilii viruși.

Conzluzii

Aceste măsuri de igienă nu trebuie respectate doar pentru că suntem în contextul pandemic sau de frica controalelor. Este vorba despre respectul față de clienți și de angajați. Prevenția este cea mai bună cale pentru că nu te costă mult. Tratarea problemelor este de multe ori dificilă, costisitoare iar in anumite situații este ireversibilă.


Un gând despre “Profesionalismul se vede de la intrare

Lasă un comentariu