Invata engleza cu stil

Daca ar fi sa imi aleg ce meserie vreau, clar as dori sa fiu platita sa calatoresc in toata lumea. Bun, dar pentru a se putea realiza  acest lucru trebuie sa stiu o limba de circulatie internationala. Nu cred ca vor fi multi care sa inteleaga ceva prin limbajul semnelor. Optiunea cea mai potrivita ar fi engleza. Este o limba cunoscuta de majoritatea oamenilor, foarte multe site-uri si aplicatii sunt in limba engleza. Daca doresc sa aflu informatii concrete despre anumite zone turistice, tarifele pentru vizitare, restaurante, transport in comun etc. cele mai mari sanse de a gasit ce imi doresc este in limba engleza. 

Am stabilit de comun acord ca engleza ne va fi de mare folos daca dorim sa devenim calator in lumea larga. Intrebarea urmatoare este cum ne descurcam cu limba engleza, ce nivel avem? De inteles ce spune cineva in limba engleza nu reprezinta nimic greu pentru majoritatea, dar ce ne facem cand trebuie sa raspundem. Unii nu au probleme si raspund fara sa stea foarte mult pe ganduri, altii ezita sa comunice. 

Eu am incercat sa invat engleza prin mai multe cai. Prima, a fost evident in clasele primare, generala, liceu si cea de a doua a fost prin intermediul filmelor si al articolelor de pe diversele site-uri.

La scoala cu totii am trecut prin listele verbelor neregulate si timpurile verbale. Foarte usor de invatat erau verbele care la toae timpurile aveau aceeasi forma. Aceste liste pentru unii au fost „tortura”.

Cel mai mult la orele de engleza imi placea atunci cand citeam textele. Povestea cu „Charlie si fabrica de ciocolata” am descoperit-o la ora de engleza.

Ce nu mi-a placut niciodata la ora de engleza era partea de listening. Nu stiu de unde aducea casetele respective dar nu intelegeam mai nimic din ce vorbeau cei din inregistrare.

Cum am invatat engleza din filme? Eu sunt un mare fan al operei lui Sir Arthur Conan Doyle, iar Sherlock Holmes este personajul meu preferat. Nu am ratat aproape nici o ecranizare a celebrului detectiv. La inceput a fost putin mai dificil sa urmaresc filmele nesubtitrare dar cu timpul am inceput sa ma obisnuiesc si in prezent ma uit si la alte filme fara subtitrare.

Cum avem personalitati diferite si stilul de invatare este diferit. Unii sunt autodidactici iar altii au nevoie de un ajutor suplimentar. Pentru a invata cu succes limba engleza, platforma English for all , va pune la dispozitie tot suportul de care aveti nevoie pentru a patrunde mai usor in tainele lingvisticii.

englishforall-299x300

Ce puteti gasi pe aceasta platforma: 

  • Cursuri de engleza pentru adulti face to face
  • Cursuri de engleza prin intermediul Skype
  • Cursuri de engleza online de acasa

Tu iti alegi care este calea cea mai potrivita pentru tine iar rezultatele nu vor intarzia sa apara. Se porneste de la un test de verificare a nivelului de cunoastere si apoi incepe pregatirea propriu zisa.

Asa daca vrei sa-ti comanzi ceva de la un PUB din Londra, START LEARNING ENGLISH.

 

Articol scris pentru SuperBlog

 


2 gânduri despre “Invata engleza cu stil

Lasă un comentariu