Descopera-l pe Zeul Marilor

Indiferent din ce grup fac parte, eu sunt un calator curios. De cum cobor din tren in gara din Constanta abia astept sa ajung sa vad infinitul albastru.  Multi sunt turisti sedentari care doar isi pun un prosop pe nisip si stau la plaja toata ziua. E placut sa stai la plaja, dar acest lucru il poti face si acasa. Este o senzatie nemaipomenita atunci cand picioarele tale ating pentru prima data nisipul si apa marii. 

Avand in vedere ca este un oras port, de-alungul timpului in Constanta au veniti oameni din diverse culturi: turci, armeni, italieni, evrei etc si fiecare si-a lasat amprenta asupra orasului. Aceste lucruri le putem vedea prin arhitectura cladirilor, lacasele de cult (biserici, moschei, sinagogi) dar si bucataria variata. Atunci cand mergi la mare trebuie neaparat sa mananci preparate din peste, ele fiind proaspat pregatite nu congelate. Daca doriti sa aflati mai multe despre cultura locala, va recomand excursiile cu ghid, deoarece puteti afla informatii pe care nu le gasiti pe internet.

Statiuniile au fiecare farmecul lor si sunt ofertante pentru fiecare categorie de turisti.  Statiunea Neptun se afla la 10 kilometri de municipiul Mangalia, 38 de kilometri de Constanta si este in apropierea Padurii Comorova. Pentru cei care doresc sa faca tratamente balneoclimaterice, statiunea Neptun este exact ce trebuie. 

logo_MioritaNeptun-300x300.png

Pentru ca numarul de turisti este din ce in ce mai mare in fiecare an, hotelurile se pregatesc din timp pentru a-i surprinde pe oaspetii ce sosesc si sa aiba un sejur de vis. Un exemplu portrivit il reprezinta Hotel Miorița Neptun. In anul 2018, cu investitii majore si moderne hotelul ofera tot ceea ce isi doreste un turist: mobilier nou, bai spatioase, TV LED, aer conditionat si de asemenea 2 piscine ( una pentru adulti si una pentru copii). Pentru poze reusite pe Instragam cu #lamare #Neptun #HotelMiorita #SejurNeptun va recomand camerele de la etaj pentru ca acestea au balcon. 

Pentru ca eu stau departe de mare, primul lucru pe care il fac cand ajung in camera este sa ma odihnesc putin pentru ca voi avea de explorat si am nevoie sa imi reincarc bateriile.  Imi place sa cunosc locuri si oameni noi cunoscandu-le povestile. Pentru un blogger de calatorii este importanta cunoasterea tuturor aspectelor necesare unui sejur reusit. Inainte de a veni la hotel este important sa ne informam asupra obiectivelor turisitice si cum putem ajunge la ele. Pentru o mai mare siguranta a informatiilor gasite pe internet, recomandarea mea este sa apelati la receptionerii hotelului deoarece acestia cunosc mult mai bine ceea ce i-ar atrage pe oaspeti. Pentru poze: daca ai aparat foto este recomandat sa ai baterii de rezerva carduri de memorie pentru a putea imortaliza fiecare moment iar daca faci poze cu telefonul, trebuie neparat sa ai o baterie externa.

Daca veniti la mare anul acesta va invit sa descoperiti Statiunea Zeului Marilor!

Sursa foto: Hotel Neptun & Pixabay

 

 


Lasă un comentariu