Explorand Romania

Calatoriile reprezinta un mod sanatos de reincarcare a bateriilor din cauza stresului acumulat la locul de munca sau la scoala/facultate. Pe langa faptul ca te deconectezi de stresul de acasa, poti explora locuri noi si invata lucruri multe.  Multi merg in alte tari sau la mare, dar pentru mine una dintre cele mai bune optiuni o reprezinta mersul la munte ( mai ales vara).

Mereu mi-am dorit sa explorez judetul Brasov. Are cetati si monumente impresionante iar pentru mine perioada medievala este preferata mea. Lista mea de MUST TO SEE este urmatoarea:

  • Brasov ( Biserica Neagra,
  • Castelul Bran
  • Cetatea Rasnov
  • Pestera Dambovicioara
  • Masivul Piatra Craiului
  • Bastionul Postavarilor

Pe langa obiectivele turistice imi doresc sa descopar si bucataria locala. Multi prieteni mi-au recomandat spunandu-mi ca nu voi regreta.

Transportul nu reprezinta o problema, deoarece avem masina cu care ne putem desplasa cu usurinta, mai ramane doar de rezolvat  cu cazarea. Avem un buget de 1450 de lei in tichete de vacanta de la Sodexo. Un lucru de care trebuie tinut seama este faptul ca nu toate unitatiile de cazare accepta tichete de vacanta si trebuie cautat care accepta si care este procedura de plata.

Travelminit este un site prin intermediul caruia poti face rezervari online la hoteluri, pensiuni, cabane alte unitati de cazare.  Plata cu tichete de vacanță prin Travelminit este reprezinta un avantaj comparativ cu alte site-uri care nu au aceasta optiune.  Procedura pentru plata este foarte simpla:

  1. Se trimite o solicitare/ o rezervare la unitatea de cazare dorita, mentionand de la bun inceput ca plata se va face prin intermediul tichetelor de vacanta.
  2. Dupa ce se face rezervare, se trimit le sediul Travelminit in Cluj-Napoca tichetele de vacanta, mentionand numarul rezervarii.
  3. Trimiterea pachetului se poate face prin intemediul curierului ( FAN Courier sau Urgent Cargus) sau Posta Romana.

Ca observatie, anularea rezervarii se face din timp pentru a nu avea surpriza de a fi taxat.

Eu pentru Brasov imi voi rezervare La Maisonnette un apartament Deluxe pentru 4 persoane, cu mic dejun inclus iar pentru ca am rezervat acest apartament vom avea acces si la Netflix. 

la-maisonnette-brasov-676x380

Dupa ce exploram Brasov, ne gandim sa mergem la Sighisoara. Acolo putem vedea urmatoarele: orasul, Cetatea Medievala din Targu Mures si pentru ca nu este departe putem vizita si satul Biertan din judetul Sibiu.

pensiunea-casa-savri-sighisoara-676x380

Pentru aceasta parte a calatoriei noastre ne vom caza la Pensiunea Casa Savri pentru o noapte si de aceasta data vom alege cate o camera cu 2 persoane cu vedere la terasa. Diferenta de tichete ce ne va ramane pentru cazare vom putea face un gratar in gradina pensiunii.

Avantajul tichetelor de vacanta este ca achiti totul inainte iar cand pornesti in calatorie te intereseaza doar benzina si ce suveniruri vei cumpara.

 

Sursa foto: Pixibay, Travelminit

 


Lasă un comentariu