In vacanta cu SuperBlog

In articolul precedent va spuneam pe scurt ce a insemnat aceasta editie a competitiei SuperBlog. Acum va spun ce a insemnat cu totul: competitie, note, gala si descoperirea municipiului Mangalia. Am inceput cu articolul de debut in care fiecare ne anuntam inscrierea in competitie. Multi am fost, putini am ramas.

Sponsorii din aceasta editie au fost:

  • Christian Tour ( Sustine dreptul la vacanta si Cea mai frumoasa destinatie din lume pentru vacanta de vara)
  • AutoSchunn ( Un viitor definit de e-mobility)
  • Anuntul Telefonic (Cum ar arata lumea de azi fara anunturi de mica publicitate)
  • BorealyBorealy ( O experienta memorabila)
  • AIA Proiect ( Casa viitorului se proiecteaza acum)
  • Dodo Pizza ( Sarbatoreste cu Pizza si  Pariu cu mine insumi/insami)
  • Vindem ieftin ( Construieste-ti casa cu produse premium)
  • Auto Gedal ( Peripetii (cool) pe 4 roti)
  • Somproduct ( Schimbari mici cu efecte mari pentru locuinta ta)
  • Sidonia (Relatia de cuplu intre mitul literar si realitatea cotidiana)
  • Smart Diet Experience ( Motivatie si dieta, un duo inteligent in experienta Smart Diet)
  • Oxygame ( Provocare de weekend pentru gasca ta de prieteni)
  • MagNET ( Magnetismul unei zile cu aroma de cafea)
  • Farmec ( Performanta pe toata linia)
  • Hotel Miorita Neptun ( Relaxare estivala pentru intreaga familie, la Hotel Miorita Neptun)
  • TravelMinit.ro ( Descopera Romania cu tichetele de vacanta)

Fiecare proba a avut provocarea ei. Au fost cateva probe in care nu am reusit sa postez la timp pe platforma, fapt pentru care am primit penalizare. Aceasta nu a fost o problema. Am avut cateva momente in care dorea sa renunt, dar din dorinta de a nu mai lasa lucruri neterminate am reusit sa duc competitia pana la capat. 

Dupa ce s-au afisat si notele la ultima proba, am inceput sa punem tara la cale: cine de unde pleaca, cu ce pleaca. La Bucuresti m-am intalnit cu blogoltenii. Drumul catre Constanta a fost unul linistit. La Constanta ne-a intampinat Radu Tuglea si am mers catre gazda din anul acesta – Hotel Miorita Neptun. Chiar daca nu a inceput sezonul estival hotelul si-a deschis usile special pentru noi. Pe parcursul minivacantei, s-au vazut implicarea gazdelor pentru ca totul sa fie perfect.

59728004_10156750661069442_7630739769122619392_o.jpg

Dupa ce ne-am facut check-in-ul si ne-am revenit dupa drumul lung, am pornit in cautarea unui local sa mancam. Am poposit la un restaurant cu specific turcesc-tataresc unde am servit preparate traditionale.

A doua zi, am pornit catre Mangalia. Aici, prin intermediul celor de la Directia Cultura si Sport Mangalia, am avut parte de un tur ghidat in Muzeul de Arheologie Callatis. Pentru ca este langa mare, Mangalia a avut de-alungul timpului oameni veniti din diverse zone: greci, turci, armeni, tatari, evrei iar prezenta lor se vede si astazi. Am avut ocazia de a vizita Moscheea Esmahan Sultan. Sunt multe aspecte ce fac aceasta moschee sa fie speciala: este cel mai vechi lacas musulman din Romania ( 1575), este construita de fiica Sultanului Selim al II-lea ( pe vremea respectiva nu era prea des intalnit ctitorirea de locasuri sfinte de catre femei). La constructia cetatii s-a folosit piatra din zidurile Cetatii Callatis.WhatsApp Image 2019-05-07 at 15.28.41.jpeg

Cand s-a hotarat restaurarea geamiei, aceasta s-a facut din temelie, pietrele ce compuneau minaretul au fost descompuse bucata cu bucata si au fost restaurate. Pentru a respecta traditiile musulmane nu am intrat in geamie pentru ca nu aveam imbracamintea potrivita. Am observat ca respectul pentru varstinici este sfant. Erau cativa oameni care stateau de povesti pe banca. Cei mai tineri stateau in picioare iar cei varstnici stateau pe banca.

WhatsApp Image 2019-05-07 at 15.07.56.jpeg

De acolo am mers catre hotel pentru a lua masa de pranz si a ne pregati pentru gala. Emotiile au fost resimtite de catre toti. Dupa gala a urmat petrecerea. Startul a fost dat de catre ACE Zestrea Callatiana , urmand apoi o prezentare de moda sustinuta de Blizzard Fashion Constanta.

59486597_2176862062397901_1795025931471945728_o

O parte dintre noi au ramas pana in zori la petrecere iar o parte s-au retras la somn pentru a-si reface fortele. Dimineata dupa micul dejun, am pornit catre Parc Aventura Land, unde am putut efectua 2 trasee de aventura. 

 

Dupa ce le-am multimit celor de la Parc Aventura Land, ne-am luat la revedere de la gazdele noastre, organizatorii SuperBlog ( Claudia Patrascu si Albert Budica),  am pornit catre casa. 

WhatsApp Image 2019-05-07 at 15.19.33

Gandul cu care am ramas dupa aceasta experienta a fost despre pasiunea pe care o au arheologii si muzeografii din Managalia pentru istoria noastra, a descoperii cat mai multe si tristetea pe care o au cand vad ca nu este pretuit ceea ce se descopera ( ruinele avand grafitti iar ici colo se vad ambalaje aruncate). Unul dintre ghizi chiar spunea – „Daca nu iti place istoria nu este nici o problema, dar lasa-i pe altii sa se bucure de ea.”

 

In cadrul fiecarei Gale SuperBlog avem ceva de invatat. Acum 2 ani cand am facut turul orasului Constanta, Diana Slav ne-a povestit despre faptul ca frumusetea Casinoului este lasata sa se degradeze. 

18359315_10206799843595145_8792582819463406262_o.jpg

Cu putin se face mult – asta am invatat in cadrul SuperBlog. Poate nu reusim sa schimbam lumea azi sau maine, dar in timp rezultatele se vor vedea. Asta inseamna pentru mine SuperBlog!

  • Sursa foto: Daniel Botea, SuperBlog, arhiva personala
  • Sursa video: arhiva personala

 


Un gând despre “In vacanta cu SuperBlog

Lasă un comentariu