Jurnalul bucătăriei

Draga mea, anul 2020 a fost încărcat. Am fost brutărie, patiserie și chiar restaurant chinezesc. Amândouă ne-am suflecat mâinile și am experimentat diverse rețete. Cele care nu ne-au reușit din prima, le-am reîncercat până am reușit. Dar te rog, FĂRĂ PÂINE! Ai copt-o în toate felurile iar acum șade pe șolduri. Foarte mulți își planifică noul an începând cu luna ianuarie, dar nu are nimic dacă începem cu luna martie. Pentru că soțul tău îți susține pasiunile, după ce ați revăzut filmul „Julie and Julia”, de ziua îndrăgostiților ti-a oferit în dar cartea Juliei Child – Mastering the Art of French Cooking. Prin această carte ți-ai pus bazele unui nou proiect culinar pe anul 2021, în fiecare zi rețete din cartea Juliei, dar de data aceasta vei prezenta și secvențe foto-video, pentru a stârni apetitul urmăritorilor.

Sursa: Wikipedia

Înainte de începe acest proiect trebuie aplicat proiectul înfrumusețerii mele. Soțul tău alături de fratele tău au promis că se ocupă de exfoliere și îngrjirea pereților. Mă voi simti ca la un resort de 5 stele. În ceea ce privește echiparea mea, cei de la Franke au scos 3 colecții, minunate toate, dar cum sunt doar una, selecția trebuie făcută cu cap. Cele 3 colecții sunt: Smart, Maris și Mythos. Prima se adaptează tuturor pasionaților de gătit ( profesioniști dar și celor la început) și este adaptabilă bucătăriilor mici și mari. Maris este pentru familiști. Adulți sau copii, Maris vine cu ajutor în prepararea meselor ( tarte, lasagna, fripturi) iar curățenia se va face în doi timpi și trei mișcări, pentru a petrece cât mai mult timp cu cei dragi. Mythos este pentru cei care vor să expermineteze cu gusturile, iar cuptorul spațios de 73 L ne va fi mai mult decât suficient. Toate sunt minunate, dar cred știu pe care o vei alege. Vrei să spunem deodată? 1,2,3… Mythos! Știam, trebuie să ne ridicăm la nivelul Juliei Child.

Tratamentul aplicat de cei doi meșteri este gata. Urmează echiparea. Te invidiez. Tu vei avea prima ocazia să vezi colecția nouă Mythos de la Franke. Această colecție este compusă din:

  • cuptor multifuncțional ( având și opțiunea multicooking, cu care poți găti 4 feluri de mâncare în același timp)
  • cuptor cu microunde ( multifuncțional și acesta iar capacitatea interioară este de 40 L)
  • mașină de cafea – nu se poate începe dimineața fără o cafea bună ( îți poți alege dimensiunea ceștii, tăria cafelei, distibuția cafelei în 1 sau 2 cești cu capacitatea rezervorului de 1,8 L)
  • sertar de încălzire ( foarte util pentru dospire, decongelare, păstrarea preparatelor calde și pre-încălzirea veselei și a ceștilor de cafea)

Pe lângă cele menționate mai sus mai avem de adăugat. Plitele vin în diverse forme și dimensiuni cu un număr mai mic sau mai mare de arzătoare. Mai mult de 4 arzătoare nu avem nevoie, iar plita Franke Mythos ne va ajuta să facem la preparte la tigaie sau diverse supe. Pentru a păstra negrul elegant Mythos vom alege o chiuvetă ce se va asorta cromatic dar și suficient de încăpătoare pentru vase.

Acum că sunt complet echipată, putem începe a prepara rețele Juliei Child. Cea mai mare provocare culinară cred că va fii rața umplută, de aceea recomand să o lași pe final.

Vă doresc poftă bună și inspirație în bucătărie!

Articolul scris pentru proba 2 Spring SuperBlog 2021


2 gânduri despre “Jurnalul bucătăriei

Lasă un comentariu