Comoara din Irlanda

A fost un odată o fetiță cu părul cârlionțat, pe nume Miruna. Se uita pe geam și aștepta să se oprească ploaia și să alerge prin pădure. Când în sfârșit ploaia s-a oprit a ieșit afară. În timp ce alerga s-a oprit să admire un curcubeu. Întinzându-se pe spate și admirând curcubeul a văzut un avion zburând. Stătea și se întreba cum este să zbori deasupra norilor unde vrei tu. Timpul a trecut, fata termină liceul, se înscrie la Facultatea de Științe Economice din Sibiu. Până la 1 octombrie mai avea timp liber să facă ceva și s-a gândit să-și răspundă la întrebarea pe și-a pus-o când era mică”Cum ar fi să zbori deasupra norilor unde vrei tu?”.

Ajunsă acasă și-a luat harta în mână și s-a uitat. Voia să meargă undeva unde să țină minte, așa că a închis ochii și unde va pune degetul acolo va merge. Pune degetul pe hartă, se uită și vede că a ales Irlanda. ”O excursie în Dublin… Sună bine!”. Intră pe mai multe site-uri de companii aeriene și vede o ofertă atrăgătoare la Ryanair pentru un city break low cost. A căutat ce facilități oferă compania clienților ei  pentru bagaje și a rămas plăcut surprinsă. Compania oferă 2 bagaje gratuite la bord, numai bine pentru întoarcere când va veni cu multe suveniruri. 

ryanair-aircraft-(2).jpg

SURSA:http://corporate.ryanair.com/media-centre/stock-images-gallery/

catscats-crop

Și-a achiziționat biletul,iar acum se gândea ce hotel să își caute dar a văzut că site-ul companiei face și rezervări la hotel. Caută ea și găsește la Ashfield Hostel la un preț bun ce își dorește.

Până în ziua plecării a stat și a căutat pe internet despre Dublin, ce ar putea să facă în Dublin și și-a notat într-o agendă principalele obiective de vizitat: Muzeul Național al Irlandei, Parcul Phoenix , Guinness Storehouse, Dublin Castle, Grădinile Iveagh și lista continuă. 

dublin-top-ten-hapenny-bridge-bg.jpg

SURSA: http://www.ireland.com/what-is-available/touring-holidays/walking-tours/destinations/republic-of-ireland/dublin/dublin-city/articles/dublin-discovery-trails-app/

Vine și ziua plecării, iar protagonista noastră își mai verifică încă o dată bagajul și pornește către aeroport. Ajunsă acolo își face îmbarcarea și își ocupă locul. Când avionul a început să decoleze a avut un pic emoții dar s-a liniștit. Din păcate având cursa seara nu s-a putut bucura de priveliște dar s-a delectat cu o carte bună. 

A ajuns în la aeroport, a luat taxiul și a ajuns la Ashfield Hostel. Recepționera foarte amabilă o ajută să completeze foile de cazare, îi dă cheia și merge în cameră să se odihnească pentru zilele de explorare.

A doua zi la micul dejun, întâlnește doi frați,  Adela și Walter din Germania care au mai fost în Irlanda dar în Belfast iar acum vor să viziteze și capitala Irlandei. Au terminat de mâncat micul dejun, și-au luat rucsacurile și au pornit în călătoria mult așteptată.

Explorează fiecare centimetru al capitalei Irlandeze, merg în celebrele pub-uri și beau bere Guinness. Cei doi frați din Germania sunt și ei studenți la facultatea de economie și i-au spus fetei că există un program de studii ERASMUS+, în care primești o bursă de studiu pe un an sau un semestru într-o țară pe care ți-o alegi. S-au gândit să aplice pentru această bursă și se  gândeau la 3 țări: Italia, Belgia sau Spania. Au stat și au pus în balanță. Ce avantaje are fiecare țară. Toate 3 au facultăți bune, toate 3 au oferte turistice foarte interesante. În Italia și Spania merg foarte mulți studenți iar Belgia o țară numai bună pentru explorat.

După ce excursia lor se sfârșește își iau la revedere dar cu promisiunea că se vor revedea în Belgia.

În drum pe avion,  Miruna vede din avion un curcubeu mare și frumos și se gândește la celebra legendă a spiridușilor din Irlanda, cum își ascund comoara la capătul curcubeului iar ea a găsit-o.

Miruna a fost așa de mulțumită de serviciile oferite de compania Ryanair încât atunci când a plecat cu bursa ERASMUS în Belgia, a apelat tot la acceași companie.

Articol scris pentru SuperBlog

 


18 gânduri despre “Comoara din Irlanda

  1. Am aflat si eu de curand de aceasta firma si ma minunez de preturile mici. Ghici ce? Am vrut sa iau bilet la Berlin care costa 20 euro de persoana dus intors si de fiecare data are cineva ceva de obiectat. In februarie? Este frig. In martie nu este vremea buna …. Offf lumea asta! Si uite asa ca tot in dubii sunt ca nu stiu cand sa merg ….

    Apreciază

Lasă un comentariu