Cum este sa ai BMW

Fiind o persoana care are deplasari saptamanale iar timpul este scurt, mijloacele de transport in comun nu sunt o solutie, am decis ca este cazul sa imi achizitionez o masina. Masina care mi se potriveste cel mai bine este un BMW Seria 1. Modelul pe care l-am achiztionat este din anul 2013. Folosindu-l doar pentru mine, nu imi trebuie o masina de dimensiuni mari.  Masa totala ajunge la aproximativ 1600 kg. Avand o greutate mai mica in comparatie cu alte modele mai mari, deplasarea pe drumuri lungi va fi mult mai usoara. Vara, poate fi decapotabila pentru a ma putea bucura si de caldura soarelui si de condus.

345089l-475x303-b-97b0a763

Sursa: automarket

In general pentru femei, este mult mai elegant a avea o masina cu cutie automata, mai ales daca participa la un eveniment in care exista dress code iar ele poarta tocuri. Fiind EURO V consumul de noxe este redus. Doua dintre avantajele acestei masini sunt finetea si cu consum de poluare redus. Pentru a mentine acesti parametri, o masina trebuie intretinuta precum noi ne intretinem frumusetea. Pe langa culoarea metalizata si luciul de la exterior trebuie avut grija si de interiorul masini( ce se ascunde sub capota si nu numai). Schimbarea la timp a filtrelor de ulei – cu un ulei de calitate, un filtru de polen, de benzina. La primul joc din cutia de directie, la prima bataie a telescopului trebuie  inlocuita piesa defecta si comandata una de calitate superioara –  piese de BMW de la eXclusiv OEM

logo-small.png

Sursa: exclusivoem.ro

Zilele trecute fiind intr-o plimbare in centru, am avut „deosebita placere” sa iau in plin o groapa din asfalt. Mergand la primul service auto, mi-am dat seama de faptul ca, mecanicul doar voia sa isi ia banii pe manopera, si nu conta ce reparatie ( calitatea piesei montate). Mi-a recomandat o piesa no name, ca este ieftina si il cunoaste pe cel care o vinde. Acest lucru m-a dezamagit total si am preferat sa merg intr-o reprezentanta care foloseste piese originale BMW . Inlocuirea pieselor avariate cu unele originale, duce la folosirea indelungata a masinii( reducere uzura fizica a pieselor conexe), reducand vizitele la service.

Interiorul masinii este esential pentru o femeie distinsa, nu poti folosi orice fel de accesorii no name, pentru o masina de clasa. Brelocul de la chei este cartea de vizita pentru o femeie independenta. Fiind o persoana activa, dimineata nu apuc sa savurez o ceasca de cafea, trebuie sa o consum pe drum intr-un pahar termic, care sa nu permita cafelei la o franare brusca sa se verse peste tot prin masina.

Odata cu schimbarea de sezon, trebuiesc schimbate si cauciucurile care necesita o atentie sporita cum ar fi: consumul de carburant. Jantele ar trebui sa fie cromate cu emble BMW. Odata cu intrarea in sezonul rece lichidul de parbriz si stergatoarele trebuiesc inlocuite cu cele de iarna. La o astfel de masina, cu tapiterie din piele, pentru ingrijirea ei nu se poate folosi decat bureti cu silicon si solutii de curatare pentru tapiterii din piele. In caz de vreme ploiasa, trebuie sa fim mereu pregatiti cu o umbrela care se ne fereasca de ploaie si care sa ne scoata in evidenta feminitatea.

femeie-eleganta.jpg

Sursa: femeia.ro

Vizita oblogatorie la mecanicul auto trebuie facuta odata la 6 luni iar odata cu aceasta trebuie schimbat urmatoarele piese: kitul de revizie, ce contine filtre, curea de distributie, ulei( de transmisie) si de motor, verificarea si completarea antigelului pentru temperaturile scazute. Vizitele la spalatorie sunt ca un tratament pentru caroseria masinii pe timp de iarna deoarece in urma sarii din solutia de dezapezire este afectata si tabla masinii care poate coroda.

Acestea reprezinta baza de cunostinte pe care orice dentinator de masina BMW trebuie sa le urmeze pentru a-si pastra bolidul pentru mai mult timp.


Un gând despre “Cum este sa ai BMW

Lasă un comentariu