Cum sa ai grija de casa ta

Casa in care am copilarit a avut mereu nevoie de mici modificari: un geam, un gard, usa, parchet etc dar acoperisul nu este ceva de lasat de azi pe maine. Acoperisul te protejeaza de frig, de caldura dogoritoare a verii. Am gasit pe un forum numarul de telefon al unui domn ce are cativa colegi care se ocupa de reparatii. Au venit, au analizat situatia si ne-au transmis de ce materiale este nevoie si care sunt costurile de achizitie si manopera. In apoximativ o saptamana au terminat tot. Dupa finisarea manoperei, conform contractului, ne oferea garantie 10 ani. Intr-adevar parea mult, dar oare va fi nevoie sa apelam.

Ne garanta:

  • durabilitate
  • rezintenta la temperaturile extreme (vara/iarna)
  • rezintenta la vant

Dupa vreun an doi, urcandu-se pe acoperis, tata, observa o fisura. Initial nu i se acorda atentie, presupunandu-se ca nu va afecta cu nimic. Mare greseala. Cum toate probleme se maresc precum un bulgare de zapada ( adica un necaz nu vine singur niciodata), nu trece mult si incepe sa se vada in coltul tavanului umezeala din cauza apei. In acel moment ne-am dat seama ca nu trebuie sa apelam la persoane individuale, care isi cheama in functie de proiect 2-4 oameni pentru a face treaba. Ceea ce le lipseste este baza materiala profesionista, oameni calificati sa faca acest lucru si un contract care sa isi respecte clauzele.

Am inceput sa cautam online cele mai compentente firme ce ne-ar putea ajuta cu repararea acoperisului nostru. Am gasit un site – Divizia de Acoperisuri in care aveau un portofoliu larg de produse si servicii in functie de solicitarile clientului, fie persoana fizica fie persoana juridica. Site-ul lor iti raspunde la toate intrebarile tale. Gasesti tigla metalica, tigla de ceramica, tabla cutatanata etc. Am luat legatura cu un consultant si i-am spus problema noastra. Aceasta a ascultat tot ce am avut de spus si  ne-a ajutat in luarea deciziei cele mai bune in selectia produselor necesare.

concept-vindem-ieftin-materiale-de-constructii-8b126qd7n2m16qdr7fa-1-1600x663

Doua mari avantaje al celor de la Vindem-Ieftin reprezinta:

  • usurinta achizitionarii produselor online, fara sa mai necesite deplasari pana la depozit, sa verifice ce produse au si ce nu au pe stoc iar a face mai multe drumuri nu reprezinta o placere pentru nimeni. Totul se gaseste intr-un singur loc.
  • recenziile video sunt un element nou pe piata. Iti garanteaza credibilitate, opiniile clientilor fiind unele reale, nu regizate pentru a da bine pe sticla. Filmand in timpul lucrarilor, evolutia manoperei, vei primi din partea companiei 100 de LEI. Aceasta este o situatie WIN-WIN pentru ca il pune pe client si ofertant pe picior de egalitate. Clientul nu este superior nici ofertantul nu il subestimeaza, amandoi fiind parteneri.

IMG-20181118-WA0007

Am comandat Tigla metalica Bilka. In comparatie cu celelalte tipuri de tigla, cea metalica are urmatoarele avantaje:

  • Au o durata foarte mare de viata, uneori ajungand si pana la 50 de ani.
  • Daca este montat conform cu instructiunile producatorului si daca dispuneti de o echipa buna de montatori, atunci durata de viata poate fi si mai mare.
  • Este rezistenta la toate  manifestarile climatice: ploaie, vant, grindina cat si impotriva condensului si a razelor UV.
  • Pune putina rezistenta pe casa deoarece are o greutate mult mai mica decat tigla clasica.
    Un alt avantaj pentru a achizitiona un acoperis metalic este frumusetea acestuia, acest lucru datorandu-se culorilor vii potrivite pentru case vechi cat si pentru cele noi.
  • Tabla tip tigla (asa cum i se mai spune) poate fi montata usor, vine impreuna cu toate accesoriile necesare montajului, asa ca atunci cand cerem o oferta de pret sigur ni se va oferi una pentru sistem complet.
  • Nu este costisitoare daca punem in balanta ca acoperisul din tabla este pe viata. Vine vopsita asa ca nu mai suntem nevoiti sa cautam o vopsea care sa se potriveasca tuturor cerintelor noastre.
  • Tigla metalica Bilka este fabricata din otel de grosime de 0.5 mm, acoperit cu un strat de vopsea lucioasa sau mata.
  • Se foloseste in general la constructiile rezidentiale, este foarte des folosita datorita asemanarii cu tiglele clasice. Panourile de tigla metalica se pot livra cu lungimi cuprinse intre 500 mm si 7000 mm.

Avand in vedere ca vrem sa avem o casuta sic, am ales culoarea tiglei  maro( fiind disponibile 25 de nuante)  pentru a se asorta cu restul casei.

balcanic.jpg

Am comandat materialele necesare iar contructorii s-au apucat de treaba. De-alungul lucrarilor am filmat evolutia acestora( ma simteam ca unul dintre vloggeri de succes), fiind o experienta minunata. Un mare plus a fost faptul ca s-a facut un „istoric” al acoperisului, ce probleme a avut in trecut si unde trebuie acordata prima data atentia. Nu pretul este principala grija ci durabilitatea acoperisului.

Nu trebuie sa ne sperie ideea de produse ieftine. Foarte multi asociaza ieftin cu produse de slaba calitate. Este un stereotip. Intr-adevar sunt produse ieftine si de slaba calitate dar exista riscul sa ai produse de slaba calitate la un pret mai mare, poate chiar dublu fata de ce ai gasit initial. Trebuie doar sa stii unde sa te informezi, partenerul cu care vrei sa colaborezi sa iti ofere o consultanta obiectiva, nu ceea ce crede el ca este bine ( daca o putem spune intr-un mod non formal – a-si impinge cu parerea). El doar spune ce ii poate oferi clientului si cat de obiectiv gandeste acestea pentru ca sunt situatii care ne depasesc si putem avea o prima evaluare cu totul si cu totul departe de realitate. 


Lasă un comentariu